Найсмачніша страва: готуємо київську котлету за традиційним рецептом

- Котлета по-київськи вважається універсальною м'ясною стравою, до якої підходить практично будь-який гарнір.
- Кулінари поділилися рецептом цієї смачної страви.
Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився з українцями найпростішим рецептом котлети по-київськи. Як приготувати страву він розповів у соцмережі instagram.
Євген Клопотенко зазначив, що котлета по-київськи це страва, про яку знають всі. У нинішніх умовах не всі можуть відвідати заклади харчування, де подадуть таке блюдо, тому шеф-кухар вирішив розповісти, як його приготувати самостійно в домашніх умовах.
— Їсте котлету по-київськи — думаєте про Київ, Все просто. Це щось терапевтичне і про будинок для тих, хто зараз поза домом і нудьгує. І це те, що допоможе Україні додатково триматися у світовій Комунікації, якщо поширити за кордоном. Тому що ти не можеш з'їсти котлету по-київськи, не вимовивши або не подумавши про Київ, — зазначив Клопотенко.
Інгредієнти для котлети по-київськи:
- 500 г курячого фаршу
- 1 склянка борошна для панірування
- 1 склянка панірувальних сухарів
- 2-3 яйця
- 100 г перемеленого сала
- 10 гілочок кропу
- 100 г вершкового масла.
Рецепт від Клопотенка
Змішайте в мисці 500 г рубаного курячого фаршу з 100 г перемеленого сала. Додайте сіль і перець за смаком, перемішайте і відбийте.
Помийте 10 гілочок кропу і подрібніть зелень ножем. Вершкове розділіть на 6 кубиків і обваляйте в подрібненому кропі.
Розбийте в миску 2-3 яйця і злегка збийте виделкою.
Сформуйте котлети. Розділіть фарш на 6 рівних частин. У кожну частину загорніть шматочок масла з кропом. Далі запаніруйте в борошні, в яйці, панірувальних сухарях, потім знову в яйці і сухарях. У нас вийде подвійне панірування.
Викладіть сформовані котлети на деко, застелене пергаментом. Поставити в духовку запікатися на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Ще один рецепт від кухарів
Для приготування котлет по-київськи візьміть 240 г курячого філе, 45 г вершкового масла, маленький пучок зелені, 6 яєць, трохи борошна для паніровки, панірувальні сухарі та олію.
Панірувальні сухарі для цієї страви потрібно готувати самостійно. Висушіть шматочки хліба в духовці за низької температури, після чого подрібніть.
Далі обробіть філе, видаливши з нього прожилки та зрізавши плоскі частини. Потім подрібніть зелень, наріжте вершкове масло на шматочки і приберіть в морозилку. Добре відбийте куряче філе, попередньо нарізавши порційними шматками.
На кожен шматочок філе викладіть по шматочку масла, трохи рубаної зелені, після чого згорніть рулетиком. Потім київські котлети потрібно акуратно покласти у морозилку та почекати, коли вони застигнуть.
У цей час змішайте яйця з невеликою кількістю води та ретельно збийте. Замерзлі котлети спочатку пануються в муці, потім у яйцях, потім у сухарях, після чого ще раз у яйцях і знову в сухарях.
Київські котлети спочатку швидко обсмажуються на сковороді, а потім їх потрібно помістити в духовку приблизно на 8 хвилин, щоб масло всередині почало кипіти.
Читайте також:
Зима близько: у Мінрегіоні нагадали, що має зробити кожен вінничанин
Якщо вимкнули світло. Шість способів, як зарядити мобільний телефон
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.