Найсмачніша страва: готуємо київську котлету за традиційним рецептом

Найсмачніша страва: готуємо київську котлету за традиційним рецептом
  • Котлета по-київськи вважається універсальною м'ясною стравою, до якої підходить практично будь-який гарнір.
  • Кулінари поділилися рецептом цієї смачної страви.

Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився з українцями найпростішим рецептом котлети по-київськи. Як приготувати страву він розповів у соцмережі instagram.

Євген Клопотенко зазначив, що котлета по-київськи це страва, про яку знають всі. У нинішніх умовах не всі можуть відвідати заклади харчування, де подадуть таке блюдо, тому шеф-кухар вирішив розповісти, як його приготувати самостійно в домашніх умовах.

— Їсте котлету по-київськи — думаєте про Київ, Все просто. Це щось терапевтичне і про будинок для тих, хто зараз поза домом і нудьгує. І це те, що допоможе Україні додатково триматися у світовій Комунікації, якщо поширити за кордоном. Тому що ти не можеш з'їсти котлету по-київськи, не вимовивши або не подумавши про Київ, — зазначив Клопотенко.

Відео дня

Інгредієнти для котлети по-київськи:

  • 500 г курячого фаршу
  • 1 склянка борошна для панірування
  • 1 склянка панірувальних сухарів
  • 2-3 яйця
  • 100 г перемеленого сала
  • 10 гілочок кропу
  • 100 г вершкового масла.

Рецепт від Клопотенка

Змішайте в мисці 500 г рубаного курячого фаршу з 100 г перемеленого сала. Додайте сіль і перець за смаком, перемішайте і відбийте.

Помийте 10 гілочок кропу і подрібніть зелень ножем. Вершкове розділіть на 6 кубиків і обваляйте в подрібненому кропі.

Розбийте в миску 2-3 яйця і злегка збийте виделкою.

Сформуйте котлети. Розділіть фарш на 6 рівних частин. У кожну частину загорніть шматочок масла з кропом. Далі запаніруйте в борошні, в яйці, панірувальних сухарях, потім знову в яйці і сухарях. У нас вийде подвійне панірування.

Викладіть сформовані котлети на деко, застелене пергаментом. Поставити в духовку запікатися на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Ще один рецепт від кухарів

Для приготування котлет по-київськи візьміть 240 г курячого філе, 45 г вершкового масла, маленький пучок зелені, 6 яєць, трохи борошна для паніровки, панірувальні сухарі та олію.

Панірувальні сухарі для цієї страви потрібно готувати самостійно. Висушіть шматочки хліба в духовці за низької температури, після чого подрібніть.

Далі обробіть філе, видаливши з нього прожилки та зрізавши плоскі частини. Потім подрібніть зелень, наріжте вершкове масло на шматочки і приберіть в морозилку. Добре відбийте куряче філе, попередньо нарізавши порційними шматками.

На кожен шматочок філе викладіть по шматочку масла, трохи рубаної зелені, після чого згорніть рулетиком. Потім київські котлети потрібно акуратно покласти у морозилку та почекати, коли вони застигнуть.

У цей час змішайте яйця з невеликою кількістю води та ретельно збийте. Замерзлі котлети спочатку пануються в муці, потім у яйцях, потім у сухарях, після чого ще раз у яйцях і знову в сухарях.

Київські котлети спочатку швидко обсмажуються на сковороді, а потім їх потрібно помістити в духовку приблизно на 8 хвилин, щоб масло всередині почало кипіти.

 

Читайте також:

Зима близько: у Мінрегіоні нагадали, що має зробити кожен вінничанин

Якщо вимкнули світло. Шість способів, як зарядити мобільний телефон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up