Найбільш популярні екскурсії 2023 року, які провели у Вінниці

Найбільш популярні екскурсії 2023 року, які провели у Вінниці
  • Дві вінницькі гідеси розповіли, які екскурсії і тури стали найбільш популярними у 2023 році, за що вони люблять рідне місто.

Мова про Альону Сазонова з її екскурсією по середмістю «Вінниця за 100 хвилин», і Оксану Роздорожнюк з її туром-трилогією «Шляхетна Вінниччина».

Для туристичного сайту Вінниці гідеси розповіли про те, за що люблять Вінницю, якою була перша їхня екскурсія в житті, і про улюблені місця у нашому місті.

Відео дня

За що ви любите Вінницю?

Альона Сазонова: Я люблю Вінницю, тому що вона рідна. Це на якомусь такому генетичному рівні. От як ти любиш своїх батьків, братів, сестер – просто тому, що вони рідні, тому що ти їх добре знаєш. І так само я люблю Вінницю.

Оксана Роздорожнюк: Вінниця – це те місто, з якого не хочеться нікуди переїжджати. Це місто радує поєднаннями: природи, людей з їхньою добротою, архітектури… І само собою ти живеш у красивому, комфортному місті. За це можна його не тільки любити, а й пропагувати іншим, бо є що.

Якою була перша екскурсія, на якій ви побували?

Альона Сазонова: Це була шкільна екскурсія у Вінницький обласний художній музей. Я тоді навчалася у п’ятому чи шостому класі. І я пам’ятаю, як захоплювалась екскурсоводом. Мені сподобалось, що людина може стільки запам’ятати, нікуди не піддивляється, розповідає про кожну картину. І мені було соромно, що діти шумлять і не слухають її. Я думала, що вона зараз закінчить екскурсію, піде до себе в кабінет і буде плакати. Зараз я розумію, що, звісно, вона не плакала. Але я цю екскурсію дуже запам’ятала, свої емоції на ній.

Оксана Роздорожнюк: Я запам’ятала свою першу дитячу екскурсію, коли тато взяв мене за руку і повів у ліс, щоб познайомити з травами і деревами України. Я досі пам’ятаю, як обійняла якесь красиве дерево, і мені здавалося, що більшого дерева на планеті Земля не буває. Це те, що западає в серце. А якщо про звичну екскурсійну програму, то, звісно, це шкільні часи, коли ми їздили з класом. Ми багато де бували – пощастило. Може від того й виникла така аура любові до природи і до того, що ти робиш – до екскурсій. Тому що ти багато в цьому був і в дитинстві.

Які ваші улюблені місця у нашому місті?

Альона Сазонова: Найулюбленіше місце, як банально б не звучало, — це Вежа Артинова. Тому що це такий центр міста, і це завжди “серце” екскурсій (більшість маршрутів проходить саме біля Вежі). Це як кульмінація екскурсії, тому що коли ти підходиш з людьми до Вежі, всі розуміють, що тут потрібно зробити фото, зафіксувати цей момент, щоб запам’ятати Вінницю саме по Вежі. І це моє улюблене місце.

Оксана Роздорожнюк: Усе вздовж річки Південний Буг. Восени люблю парк. Навесні обожнюю місця з квітниками і клумбами: там, де магнолія перша цвіте, в мене фотографій тисяча напевно. І в будь-яку пору року я люблю центральну вулицю Соборну. І в похмурий день, і в радісний, вона яскрава, вона рідна. Вона невелика, але говорить про все. Тому Вінниця — це моє.

Довідка

Загалом 2023 року Офіс туризму Вінниці провів 375 екскурсійних, культурно-мистецьких та просвітницьких заходів (з них 46 безоплатних соціальних екскурсій та майстер-класів), що вдвічі більше, ніж попереднього, 2022 року.

На сьогодні в доробку Офісу туризму та місцевих гідів уже є 40 пішохідних екскурсій Вінницею, 10 дитячих форматів, п'ять гастрономічних і більше 35 автобусних турів.

 

Читайте також:

У Бершаді бійці КОРДу затримали 32-річного наркоторговця

Бухгалтерка школи «дорахувала» собі понад 400 тисяч гривень зарплати. Її судитимуть

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергій Поліщук

    А ці гідеси - членкині асоціації гідів, чи у них окрема спілка?

    Александр Логинов reply Сергій Поліщук

    Сергій Поліщук членении уже привычное,а вот гидесы что то новенькое

keyboard_arrow_up