«Навіть кава не розхлюпалася». Для завершення ремонту автотраси М-21 завозять матеріали

«Навіть кава не розхлюпалася». Для завершення ремонту автотраси М-21 завозять матеріали
Дорога М -21 є найкоротшим шляхом з Вінниці до Могилева-Подільського, її збудували на початку 80-х років минулого століття
  • На «сталінській» дорозі Вінниця — Могилів-Подільський залишилося відремонтувати останню ділянку.
  • Довжина цього відрізку 21 кілометр.
  • Ремонтні роботи розпочнуться одразу як тільки дозволить погода, а матеріали уже завозять.

 

Про завершення ремонту автодороги міжнародного значення Виступовичі — Могилів-Подільський написав на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат з Могилева-Подільського Геннадій Вацак .

Він же розмістив фото матеріалів для ремонту, що знаходяться на обочині.

Відео дня

—Як бачите, підрядник уже розпочав підготовку до виконання робіт, завозить необхідні матеріали, — йдеться у повідомленні. — Скоро тут розпочнуть прокладати нове шляхове полотно. За його словами, плани настільки реалістичні, що не викликають сумніву.

У 2021 році дорогу завершать ремонтувати.

Свою упевненість Геннадій Вацак підтвердив посиланням на розмову з керівником Укравтодору Олександром Кубраковим.

—Завершення ремонту М-21 та перехід на інші дороги — ці теми я обговорював під час особистої зустрічі на цьому тижні з головою Укравтодору Олександром Кубраковим, — написав депутат і додав: «Їдемо у заданому напрямку».

Восени минулого року Геннадій Вацак у незвичний спосіб перевірив якість ремонту однієї з ділянок цієї траси між Вінницею і Могилевом-Подільським.

На передню панель він поставив стаканчик з кавою, купленою на АЗС. Під час руху автомобіля увімкнув відеокамеру на телефоні. Направив на каву. Сцену прокоментував такими словами: «Дорога якісна, навіть кава не розхлюпалася…»   

Траса М-21 є найкоротшим шляхом від Вінниці до Могилева-Подільського. Довжина цього відрізку 120 кілометрів. Нею також користуються ті, хто їде в сусідню Молдову. У прикордонному Могилеві є два мости через Дністер.

Збудували асфальтову дорогу на початку 80-х, Тоді відкрили по ній,рух рейсових автобусів. Починали роботи ще у довоєнний час з визначення маршруту, Він проходить здеібльшого поза межами населених пунктів.

Тоді ж розпочали роботи. Виконували їх увязнені. Вони ж насипали пагорб, схожий на велике крісло. Його дотепер називають трон, чи крісло Сталіна.

У навколишніх селах збереглися розповіді старожилів про те, як тривали роботи. Одна з бабусь у селі Носківці розповідала автору, що на роботу і з робити зеків водили строєм у супроводі... духового оркестру. За її словами тих музикантів у селах наймали грати на весіллях. Чи правда, що зеки носили землю у кашкетах, коли ставили "крісло Сталіна", жінка не змогла відповісти. "Чула про таке, але як воно було, не знаю, бо не бачила".

З початком війни будівництво дороги припинили. На всій протяжності вона залишалася ґрунтовою.Дехто з водіїв користувався нею. Щоправда, лише за сухої погоди. У багатьох місцях залишалися великі вибоїни. Тому проїхати можна було хіба що вантажними автомобілями.   

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Артём Цуркан

    ЖД Переїзд в селі РІВ
    яма перед коліями!!!ніхто не свертає уваги!
    то в чому каву возити щоб нерозхлюпувалася?😏
  • Ваня Крамарчук

    Після зими побачимо, як на новому асфальті появляться глибокі ями!
  • Pravdorub

    До Могилів Подільського кава не розлиється, а от в центрі Вінниці на соборній, розлиється не тільки кава, але й бензин з горловини бензобака☝️
  • Петро Горбачов

    Як дорога проходить через які села? Я знаю що дорога із Немирова через Шпиків до Могилів- Подільського була вбита зовсім з 2019 року? Хто відповість?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up