Націоналісти пікетували польське консульство. Чому і що з того вийшло?

Націоналісти пікетували польське консульство. Чому і що з того вийшло?
Віталій Козаков у оточенні журналістів. Активіст тільки-но повідомив, що звернення націоналістів зареєстрували у консульстві
  • Кілька десятків представників обласного осередку ВО «Свобода, прийшли до Генерального консульства Республіки Польща, щоб висловити своє обурення прийняттям «антибандерівського» закону. Проте консул до них так і не вийшов.

Сьогодні, 5 лютого кілька десятків «свободівців» (у більшості підліткового віку) прийшли до польського представництва і вимагали зустрічі з консулом. Останній не вийшов, але працівники консульства зголосилися прийняти звернення націоналістів.

У ньому засуджуються дії польського керівництва, яке прийняло закон, у якому передбачена кримінальна відповідальність для тих, хто публічно заперечує «злочини українських націоналістів», зокрема, Степана Бандери.

Тисняву створювали не так пікетувальники, як журналісти із величезними камерами

Відео дня

Наш журналіст поговорив про акцію із заступником обласного осередку ВО «Свобода» Віталієм Козаковим, який був одним із очільників пікету.

Суть конфлікту

− Нас обурює, що нещодавно Сейм Республіки Польща та Сенат Польщі прийняли закон, який засуджує «бандерівську» ідеологію. Ми прийшли донести позицію українських націоналістів.

Через консула хочемо звернутися до Президента Польщі, Сенату та Сейму із тим, щоби цими діями вони не псували відносини між нашими країнами. Адже у час, коли наші хлопці гинуть захищаючи всю Європу від російської агресії, поляки «встромляють ножа» нам в спину.

На що розраховували націоналісти

− У нас свої герої, у поляків свої. І втручання в наші внутрішні справи − це порушення з боку польського керівництва. Ми бачимо, що польська інтелігенція виступила проти «антибандерівського» закону, бо вважає, що лізти в чужу історію, не є демократичним.

Кілька «свободівців» підліткового віку прийшли з плакатами

− Ідучи сюди, ми розраховували на те, що Польща почує позицію націоналістів і патріотів та погодиться із тим, що Бандера і Шухевич були і є українськими героями. Вони боролися за таку державу, як Україна, проти радянської влади та інших ворогів.

Ми сподівалися, що зустрінемося із консулом і віддамо наше звернення йому особисто в руки. На жаль, ми з ним не зустрілися. Але нашого листа все одно зареєстрували.

На що розраховують тепер

− Думаю, що польське керівництво зверне увагу на позицію українців, бо наразі саме ми кладемо свої голови на сході країни у боротьбі з окупантом. Який, між іншим, свого часу був окупантом і для поляків.

Розраховуємо, що рішення стосовно «бандеризму» буде скасовано і між нашими державами знову будуть нормальні стосунки.

Пікет був мирним, тож полісменам не довелося у нього втручатися  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • З.А.Глядач

    ''заперечує «злочини українських націоналістів», зокрема, Степана Бендери.''

    БЕндери? 

    Михаил Курдюков reply З.А.Глядач

    Дякую, що помітили помилку. Виправили ;)

    Oleksandr Stoliarov reply З.А.Глядач

    Автор з Донецька, все норм)

    Михаил Курдюков reply Oleksandr Stoliarov

    А Sashko Stolyarov то з Вінниці)

    Oleksandr Stoliarov reply Михаил Курдюков

    Та ні, я понаєхавший селюк)

    Михаил Курдюков reply Oleksandr Stoliarov

    Донецьк, то п'яте по населенню місто України, альо?) Як тільки сепари звідти потікають, проведу екскурсію

    Oleksandr Stoliarov reply Михаил Курдюков

    Я про себе) Я не з Вінниці я понаїхав з села))  Давно хотів побувати в Донецьку
  • Иванов Иван

  • Александр Балаганов

    ЗАЧЕМ ЭТИ ПРИДУРКИ ЛЕЗУТ В ИСТОРИЮ,КОТОРУЮ НЕ ЗНАЮТ И ТЕМ ПОРТЯТ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ДВУМЯ ДРУЖЕСТВЕННЫМИ НАРОДАМИ.
  • Инна

    Что хотела добиться свобода
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:30 «Найголовніше, за що ми ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up