«Намочіть його сильніше, а то він так боїться!» Як пройшло Водохреще для тих, хто вперше

«Намочіть його сильніше, а то він так боїться!» Як пройшло Водохреще для тих, хто вперше
  • Сьогодні на Вишенському озері, як і щороку, вінничани купалися в крижаній воді.
  • Зібралося чимало люду, всі спілкувались, слухали музику та пірнали. 
  • Цьогоріч вперше до купання приєднались люди з обмеженими можливостями.

На території Парку Дружби народів, 19 січня, як і кожного року, відзначали Водохреще купанням в зимовій воді. Для вінничан організували торгівлю вином і різними смаколиками. Розважали людей артисти і музичні ансамблі міста.

Завдяки Вінницькій комунальній рятувально-водолазній службі та їх працівникам, цього року участь у купанні змогли прийняти і люди з особливими потребами.

Відео дня

Рятувальники чекали на усіх бажаючих прямо у воді. Хлопці допомагали пірнати не лише людям на візочках, але й тим, хто просто боявся залазити у воду.

— Намочіть його сильніше, а то він так боїться! — сміється жителька міста і підштовхує ближче до ополонки свого чоловіка.

На запитання журналістки про кількість бажаючих пірнути разом з рятувальниками, один з хлопців відповів, що збився з ліку.

— Навіть складно порахувати, — сказав рятувальник Слава. — Вони всі молодці, хоробрі. Немає різниці, чи ти на візочку, чи своїми ногами дійшов. Сьогодні купаються і перехрещуються всі, хто хоче. 

Для тих, хто прийшов на Вишенське озеро, чекала ціла розважальна програма від музикантів міста, дитячого складу, і дорослого.

А вінницькі «моржі» з клубу «Нептун» заохочували всіх приєднуватись до купання.

— Моржуємо вже більше 40 років і не лише на Водохреща, а й цілий рік! Запрошуємо до нас загартовуватися усе місто, — агітувала голова клубу «Нептун» Раїса Макієвська.

Клуб "Нептун" та його голова Раїса Макієвська (у червоному)

Одразу біля кладок та озера, чекали палатки з гарячими напоями, солодощами та різними смаколиками. Вінничани сушилися, переодягалися та продовжувати святкувати цей недільний день.


 

Читайте також:

Водохреще-2020 у Вінниці: народний репортаж з соцмереж (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Владимир Василик

    Люди з інвалідністю .

    Олеся Яненко reply Владимир Василик

    Oksana  Mihailenko ні, люди з інвалідністю, так правильно і немає ніяких альтернатив. хіба так важко запам'ятати або принаймні нагуглити?

    Оксана Михайленко reply Владимир Василик

    Владимир Василик , з особливими потребами
  • Поpошок

    .. головного мозку
  • Anonymous

    "сміється жителька міста і підштовхує ближче до ополонки свого чоловіка"

    !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up