Над Вінницею страшенний смог. Звідки він узявся?

Над Вінницею страшенний смог.  Звідки він узявся?
Сьогодні зранку, 3 вересня, вінничани відчули страшенний сморід навкруги. Смерділо мешканцям Вишеньки, Поділля, Старого Міста, Тяжилова та Червоноармійській. Скаржились на дим навіть мешканці Хмільницького району. Журналісти намагалися з’ясувати, що смердить та чи небезпечний сморід для здоров’я.

Сьогодні у багатьох областях України гаряча новина – страшенний сморід навкруги та сіра пелена над землею. На сморід скаржились в Києві, Житомирі. Не оминула ця проблема і Вінницю.

- Друзі,  що трапилося у Вінниці, на вулицю не радять виходити - відразу починаються сльозиться очі. На Віті передали, що б не відкривати вікна і пересуватися з респіраторами! Хто в курсі що трапилося?, - запитують вінничани в ВК.

Фото взяте з групи "Вінниця" ВК

Відео дня

Ми намагалися додзвонитися у прес-центр рятувальної служби «101», але ніхто трубку так і не взяв,  хоча ми телефонували декілька разів.

Варто зазначити, що напередодні  загорілись осередки торфу біля села Мізяківська Слобідка у Калинівському районі. Ще вчора, 2 вересня, згідно з повідомленням прес-центру рятувальної служби «101», торф’яники горіли. Тож, ймовірніше всього горіння  торфу і є причиною їдкого диму та смогу у Вінниці. Крім того, вчора біля Медвежого Вушка загорілась також і стерня.

Сьогодні, 3 вересня, о 10 годині ранку у Вінниці пішов дощ і сморід посилився.

Тим часом київські рятувальники  пояснюють смог на Києвом тим, що такі властивості має дим.

Він вдосвіта стелиться і клубочиться до води. Вдень ситуація має змінитися.

Лікарі застерігають, що смог небезпечний для здоров’я, за словами лікаря-педіатра Лариси Кірсенко, смог можна порівняти із пасивним палінням.

- Це все одно як пасивне куріння. Там є смолисті речовини, які викликають подразнення слизових, але не просто подразнення, але вони ще всмоктуються в кров і викликають інтоксикацію, - зазначила вона в ефірі “ТСН-ранок”.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:34 У Вінниці діють аварійні відключення, а також енергетики проводять планові роботи 10:20 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 10:05 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 09:26 Окупанти активно наступають на трьох напрямках. Воїни ЗСУ тримають оборону Від читача 14:45 Друга лінія оборони фортифікаційних споруд на Харківщині (Відео) 09:00 У Вінниці презентували масштабний конкурс громадських ініціатив (Новини компаній) 08:37 Сьогодні вітаємо Макара та Анастасію. Історія, заборони та прикмети 15 травня 21:47 По області ввели аварійні відключення світла. Чотири населені пункти повністю знеструмлені 21:01 Герой, який рятував життя та любив квіти: спомини про воїна Віктора Навертюка 20:02 На Жмеринщині чоловік спалив плантацію малини. Йому загрожує до шести тисяч штрафу 19:03 За добу на Вінниччині рятувальники ліквідували три пожежі в автомобілях 18:03 Вінничани можуть отримати безкоштовні консультації дерматолога та психолога 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:22 Що може бути після укусу кліща, розповідає інфекціоніст 17:01 Андрій Руденко очолив відділ державного нагляду Укртрансбезпеки 16:59 Сержантка Тетяна Харченко з Вінниччини — одна з найкращих медсестер України 16:05 У Вінниці перекрили канал надходження наркотиків до тюрми photo_camera 16:00 Сезонна алергія: як полегшити життя в період цвітіння (Новини компаній) 16:00 «Пекельний біль розриває серце»: У Браїлові відкрили Алею Героїв і вручили ордени матерям полеглих синів 15:15 «Ми зробили повністю автономні дрони»: вінницькі розробники підняли в повітря свій перший рій з FPV play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up