На Замковій горі відбулися урочистості з нагоди 26-ої річниці Конституції України

На Замковій горі відбулися урочистості з нагоди 26-ої річниці Конституції України
  • Щороку 28 червня в Україні відзначають велике державне свято — День Конституції. Це свято символізує незалежність нашої держави, яка має суверенітет, територіальну цілісність, права і гідну позицію у світі.
  • Цьогоріч Україна відзначає День Конституції в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення росії. 

— Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про українців, які віддали свої життя за свободу і незалежність України, — пише у фейсбук та ділиться світлинами голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий. — Юні вінничани та вінничанки поклали квіткові гірлянди до пам’ятних місць – меморіальних дошок та пам’ятників борцям за Незалежність України різних часів.

— О 9 годині 18 хвилин 28 червня 1996 року Верховна Рада проголосувала «за» першу Конституцію незалежної України. Це правові основи держави, її суверенітет і територіальна цілісність, основні права і свободи громадян, — каже голова ОДА Сергій Борзов. — Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість, безпека — найвищі соціальні цінності. 26 років минуло...Те, що тоді викликало найбільше дискусій, сьогодні відстоюють у бою. Боремось за Україну.  За державу. За мову. За Крим... І за кордони. У 96-му «ліві» категорично не погоджувалися на тризуб і синьо-жовтий прапор.Сьогодні без цього немає України. Бережімо своє! Нам передавати наступному поколінню нову країну.Країну взаємної поваги, свободи та рівності.Наші діти будуть жити у зовсім іншій мирній, європейській державі.Переможемо! Слава Україні.

Відео дня

— Основний Закон — це про те, якою була наша історія, ким ми є і ким хочемо бути. Ще в Конституції Пилипа Орлика визначалась самостійність українських земель від московії. Як і 300 років тому, український народ виборює свій суверенітет. Й іншого варіанту у нас немає — тільки перемагати! Слава Збройним Силам України! Слава українському народу, — сказав Сергій Моргунов, Вінницький міський голова.

 

Читайте також:

Українській Конституції — 26 років. Пройдіть тест і дізнайтесь, що ви про неї знаєте

Вітаємо з Днем Конституції. Історія, заборони та прикмети 28 червня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up