На Вишенському озері рибалити безпечніше, ніж на Бугу. Та й клює частіше

На Вишенському озері рибалити безпечніше, ніж на Бугу. Та й клює частіше
  • Рятувальники нагадали рибакам про заходи безпеки на льоду.
  • Ті запевняють, що в курсі. Але нещасних випадків на воді цьогоріч побільшало.
  • Рибалки розповідали, що можна виловити на Вишенському в період зимового затишшя
  • Правила безпечної риболовлі від рятувальників

Надворі із нуль градусів, але любителям зимової рибалки - хоч би що: зранку на Бугу рибалить чи не з десяток людей(чи клює на річці, дивіться у матеріалі “Лід на Південному Бузі тонкий: рибалити небезпечно і нема сенсу”. Це й стало приводом працівникам служби надзвичайних ситуацій вчергове нагадати рибалкам, як треба поводитися на кризі. Розповідали, правда, рибалкам з Вишенського озера.

Петро Кушнір, головний інспектор відділу техногенної безпеки держслужби надзвичайних ситуацій у Вінницькій області 4 січня під час розповів, чому вирішили проводити “лікбез”: —Ми проводили профілактичну роботу з населенням щодо виникнення надзвичайних ситуацій на воді. Це обумовлено тим, що з початку 2016 року у нас значний ріст надзвичайних подій на воді. Найперша група ризику в такій ситуації - це зимові рибалки, які нехтують елементарними правилами безпеки. Зараз товщина льоду в середньому 5-7 сантиметрів. Це у ставках, а якщо це річки - то 3-4 сантиметри подекуди може бути. Ми дуже не радимо зараз займатися зимовою рибалкою. У нас очікуються морози до кінця тижня - от тоді, будь-ласка й виходьте на лід.  

Клює цьогоріч поганенько

Відео дня

Геннадій Петрачук уважно слухає настанови “надзвичайника”, сидячи на чемодані з уловом у п`ять рибин. Хвилиною пізніше зауважує журналісту:

— Звісно, повинен бути інстинкт самозбереження.Чи безпечно зараз заходитися на льоду? Зараз піді мною метрів 1,1 метри глибини й сантиметрів 15 льоду - перевіряв. Тож безпечно.— От не показуйте! Не показуйте мені отаку відстань(із 20 см - авт.), - обурюється Геннадій на питання журналіста про розміри впійманих рибин .  -   Такої великої риби в нас немає. Плотвичка там чи окуньки - це так.  Я сиджу десь із 2 години і зловив лиш із п'ять рибин невеличких.

За метрів 30 від нього рибалить 77-річний Валерій Чернов з рибальським стажем у 57 років. Саме до нього й направляються тепер рятувальники.— Ми - працівники ДСНС Вінницької області. Хочемо вас проінформувати про небезпеку перебування на льоді під час такої температури, - тисне Геннадію руку “надзвичайник”.

— А-а-а, це щоб не втопитися? - уважно розглядає листівку з рекомендаціями чоловік.

На питання, чи не лячно на кризі у “нульову” температуру, відповідає:

— Не боюся я тут сидіти. А що, десь провалилася тут людина? Покажіть мені таке місце! Спіймав він, до речі, тільки дві рибинки - плотву і окунька. А от на іншому кінці озера, що біля парку Дружби народів, рибалить сімнадцятирічний Дмитро. Його рибальський стаж - 12 років, і він - неодноразовий призер міжнародних змагань з риболовного спорту. Це видно і з його порівняно багатого улову — півпакету риби.

— Цьогоріч у Вінниці змагання з зимової рибалки вже відбулися. Але я участі не брав - брали мої друзі, яких навчив рибалити.

А секрет гарного улову хлопця дивіться на відео.

Загибелі на водоймах стали частішими

Надзвичайники розповіли: у 2016 році на воді загинула 61 людина. У 2015 році загиблих було менше - 49 людей.

 

Про поради від рятувальників, як поводити себе на льоду, знайдете у матеріалі “Лід на Південному Бузі тонкий: рибалити небезпечно і нема сенсу”. А поки читайте про правила безпеки на льоду для рибалок.

Правила безпеки під час зимової рибалки:

  • не пробивайте поруч багато лунок;

  • не збирайтеся великими групами на одному місці;

  • не пробивайте лунки на переправах;не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега, яке клювання там би не було;

  • завжди тримайте під рукою міцну мотузку від 12 метрів;

  • тримайте поруч з лункою дошку або велику гілку.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    У мене знайомий - інвалід 1 групи, який їздить на дачу погодувати кота рибою. Сніг, ожеледиця - байдуже. Правда, його якось вмовили її самому не ловити. А років йому дууже багато. І ще просить дітей взяти день за свій рахунок і наловити плотви, бо карасі бачте котові не смакують.
  • Анонім

    Найцікавіше, що плотву вони ловлять ДЛЯ КОТІВ.

    І На що тільки для цих створінь не здатні пенсіонери.

    І в Сальник або Веселку їхати 20 хвилин в електричці на дачу, і рибу на морозі ловити.

    Хто пробував ту плотву їсти, розкажіть яка вона! Дуже кістлява?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up