На сесії облради директора “Водоканалу” напоїли “безпечною” водою з-під крану

На сесії облради директора “Водоканалу” напоїли “безпечною” водою з-під крану
  • Керівник “Водоканалу” на сесії зазначив, що вода з-під крану смердюча, але її можна пити. Депутат тут же підніс йому склянку.
  • Журналісту директор “Водоканалу” розповів, що на екскурсію до його підприємства можна потрапити тільки через дозвіл СБУ
  • Вінничани у соцмережах пишуть: вода смердить болотом

 

Питання про стан води у Вінниці на позачерговій сесії обласної ради було першим з дванадцяти. І саме його обговорювали пів-сесії.

Керівництво “Водоканалу” припустило, що у сморіді води з-під крану винні фермери.

— Ми відслідкували стан Південного Бугу. В Хмільнику стан води нормальний, а от у Калинівці та Вінниці — вже ні. Забруднення трапилось десь на ділянці між Хмільником і Вінницею. Його причиною може бути злив з полів, мінеральні добрива і т.д. Поля часто розорюють до охоронних зон річок, і вода під час дощу потрапляє до річки, забруднюючи її, - розповів Олександр Чернятинський, директор “Вінницяводоканал”.Очільниця лабораторії «Водоканал» Аліна Кравчук зазначила, що воду можна пити, хоч вона і тхне.

Відео дня
— Ми прибрали усі шкідливі речовини з води, окрім запаху. Його ми можемо тільки замаскувати. У нас є варіант зробити гіперхлорування: дати високі дози хлору у воду. Запах зникне, але у кранах у нас буде вода з дуже високим вмістом хлору і всіма побічними продуктами хлорування. Ми відслідковуємо ситуацію з Південним Бугом кожну годину, - сказала вона.

Олексій Фурман зі склянкою води в руках взяв слово, зазначивши:

— Якщо все так, як ви, Олександре Дмитровичу, кажете, то доведіть своїм прикладом: випийте води з крану! - і підніс склянку керівнику прямо до трибуни. Той, не вагаючись, випив.

Напроситися на екскурсію до підприємства “Вінницяводоканал” журналісту RIA/20minut не вдалося.

— У нас — об’єкт підвищеної небезпеки. Тому треба спочатку отримати дозвіл від СБУ. Вже було 2 звернення від ваших колег півроку тому — не дозволили.

У групі "Новини Вінниці vn.20minut.ua" на Фейсбуці люди жаліються на проблеми з водою: вона часто бурого кольору, у багатьох тхне болотом. Так, Анна Соколовська пише:

"Вул. Острозького (р-н Центрального ринку) уже кілька днів вода має явно виражений запах болота! Руки, посуд після миття також із неприємним запахом! За що платимо гроші?"

Нагадаємо, вчора, 7 червня, на робочій нараді із заступником мера Миколою Форманюком, працівники «Водоканалу» розповіли, чому вода  у кранах така смердюча.

— У неділю, 4 червня, у питної води з’явився неприємний запах. Ми одразу посилили контроль за якістю. Так, вода має запах, але вона залишається безпечною для споживання, — коротко зазначив тоді директор обласного «Водоканалу» Олександр Чернятинський. Детальніше про це читайте у матеріалі Валерія Чудновського “Чому вода з -під крану «пахне» морем та фекаліями?”.

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Балаганов

    Когда ,при "проклятых  коммунистах" на реке Южный буг в городской черте работало круглосуточно два земснаряда,за сбросы беспощадно штрафовали работающие промпредприятия, то сегодня мы живем по новому
  • Шоколадный заяц

    Что за бред! Дождя уже месяц не было!!! у меня на огороде вон Сахара !!! А при чем поля и удобрения до того, что вода га*ном воняет!!!
  • Житель Вишенки

    а понос у него был потом?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії “Ранкові зорі” 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up