На Різдво готуються до жорсткого локдауну в Україні. Що відомо?

На Різдво готуються до жорсткого локдауну в Україні. Що відомо?
  • Є два сценарії розвитку подій: оптимістичний і песимістичний.
  • За оптимістичним сценарієм повний локдаун в Україні введуть 20-25 грудня.
  • За песимістичним — раніше, 10-15 грудня.

Якщо добовий приріст заражених складе 20-22 тисячі, локдаун можуть ввести ще до початку зимових свят. Про це повідомляє Obozreatel.

«Локдаун в Україні буде введений, ця ідея підтримана всім урядом. Єдине, що зараз обговорюється — це дата, коли його вводити. Є два варіанти: або з 20- 25 грудня і до другої половини січня — Старого нового року. Або ще раніше», — йдеться в повідомленні.

Керівники українських міст вже нібито попереджені про можливе повернення жорсткого карантину.

Відео дня

Головною метою такого рішення є мінімалізувати людські контакти в святкові дні. Тобто в цьому році українцям доведеться зустрічати Новий рік і Різдво без традиційних ярмарків, концертів і корпоративів.

Локдаун на Різдво

Джерела Міністерства охорони здоров'я передали Telegram-каналу «Coronavirus | Коронавірус | Терміново» ксерокопію доповіді міністра:

«Прогноз Центру громадського здоров'я. Коротко:

Закривати країну на карантин, щоб уникнути смерті системи охорони здоров'я, необхідно з 10-15 числа грудня.

До 15 січня. Але, так як всі на Новий рік і Різдво підуть по друзях і рідних, пік захворювання припаде на 14 - 15 січня.

Тому потрібно бути готовими до закриття до 1 лютого.

Також є сценарій із закриттям до 1 березня (але по ньому немає точних підрахунків кількості хворих)».

 

Для української медицини, нагадаємо, критичною кількістю хворих коронавірусів за добу є показник в 30 тисяч.

Повний локдаун в Україні вже у грудні

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що Кабмін планує ввести повний локдаун на території України як мінімум на 2 тижні. Про це глава міста заявив після наради з прем'єр-міністром Денисом Шмигаль.

За словами Марцінківа, є два сценарії розвитку подій: оптимістичний і песимістичний.

  • При оптимістичному сценарії повний локдаун в Україні введуть 20-25 грудня.
  • При песимістичному — з 10-15 грудня.

 

Читайте також:

Коронавірус в Вінниці: хворіють 2115 пацієнтів. Чи є місця в лікарнях?

Нові подробиці смертельної ДТП біля Бару. Прокурор дав покермувати працівниці суду

Нові дані по COVID: скільки випадків на 23 листопада в Україні та на Вінниччині?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Tatiana Gumenyuk

    Ви такі наївні. Локдаун буде тоді, на коли білети візьмуть на острова, щоб відпочити від лохів. Різдво все таки. Відпочити треба від ТЯЖКОЇ праці.
  • Александр Ткаченко

    Раз решили отказаться от елки то пускай сидят на жестком локдауне
  • Андрій Вовк

    В новинах накинули гівенця на вентилятор, начебто є пропозиціч ввести жорсткий локдаун з Нового року на три тижні. Піду до гадалки на Таро, бо офіційні ддерела весь час говорять різне.
  • Nadeen Karaban

    Помойму вже критично...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up