«На пачках арабська в’язь». У Могилеві-Подільському у чоловіка вилучили 240 тисяч штук цигарок

«На пачках арабська в’язь». У Могилеві-Подільському у чоловіка вилучили 240 тисяч штук цигарок
Могилівчанин зберігав вдома 12 тисяч пачок цигарок різних марок з напсиами на пачках різними мовами - від української до арабської
  • Зберігав вдома 12 тисяч пачок цигарок.
  • Підозрюють у незаконному придбанні та збуті тютюнових виробів.
  • Який виробник значиться на пачках?

Схему незаконного придбання, зберігання та збуту тютюнових виробів викрили прикордонники Могилів-Подільського прикордонного загону. Про цей йдеться у повідомленні на сайті загону.

Поліція конфіскувала 12 тисяч пачок цигарок. Поліцейські працювали разом і з прикордонниками за процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури. Було санкціоновано обшук приватного приміщення одного з місцевих жителів.

Відео дня

Як розповіла 20minut.ua прес-секретар прикордонного загону Діана Кондратюк, про продавця тютюнових виробів стало відомо з оперативної інформації. Більшість цигарок без акцизних марок. На частині пачок значиться вітчизняний виробник, на інших — білоруський.

«Є пачки з написами арабською та англійською мовами, — каже Діана Кондратюк. — Всі обставини правопорушення встановлює поліція».

На сайті обласної поліції повідомляється, що за даним фактом розпочато кримінальне провадження. Розслідування здійснюють за частиною другою статті 199 Кримінального Кодексу України «Виготвлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут…» За таке правопорушення передбачено покарання позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

До речі, конфісковані цигарки оцінили нас уму понад 400 тисяч гривень, тобто по 30 грн. за одну пачку.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ols Kat

    А тётя Галя из Жмеринки позавчера незаконно купила канцтовары и теперь у нее дома 512 тысяч скрепок!
  • Наталья Горошко

    и че? может он для себя купил.
  • Ols Kat

    Вiн незаконно купив у бабульок на базарi десять мiшкiв самосаду, незаконно скрутив папiр, незаконно намалював на картонках арабську в'язь та збирався незаконно це все скурити!

keyboard_arrow_up