На очах в дівчинки чоловік молотком забив улюблену собаку. Що каже психолог?

На очах в дівчинки чоловік молотком забив улюблену собаку. Що каже психолог?
  • Страшну психологічну травму отримала 13-річна дівчинка.
  • На очах пенсіонер жорстоко забив її улюблену собаку.
  • Психолог попереджує, що в дівчинки може бути нервовий зрив після побаченої картини.
  • Як допомогти подолати психологічні наслідки дитині?

65-річний житель села Соболівка Липовецького району молотком забив до смерті собаку, яка потрапила у встановлену ним пастку-петлю. Сталось це на очах 13-річної господарки тварини. Дівчинка зателефонувала в поліцію та розказала про трагедію.

«Виїхавши за вказаною адресою, група реагування патрульної поліції біля домогосподарства 65-річного чоловіка, на якого вказала дівчинка, виявила мертву тварину. Працівники поліції задокументували протиправні дії зловмисника та опитали свідків події», - зазначає начальник липовецької поліції Павло Дармограй.

Психолог попереджує, що в дівчинки може бути нервовий зрив після побаченої картини

 

Відео дня
Анна Катрук

«Спрогнозувати наслідки для життя дівчинки настільки трагічної та жорстокої події складно. Втрата близької істоти, страх і злість до агресора, безпорадність і безвихідь - ось лише частина емоційних реакцій, які вирують в душі потерпілої. У підлітків емоційно-вольова сфера ще не до кінця сформована. Реакцією може бути як нервовий зрив, так повна загальмованість і "заморозка", і навіть суїцидальні думки і поведінку. Варто також відзначити, що наслідками сильного стресу може бути розвиток посттравматичного стресового розладу, ознаки якого можна помітити через півроку після травми», - зазначає вінницький психолог Анна Катрук.

Поради батькам, чиї діти пережили втрату улюбленої тварини

  • Багато що залежить від дорослих. Від того, як зараз вирішиться ця ситуація, яке покарання понесе злочинець, за яких обставин вони взагалі взаємодіяли до цього.
  • Дуже важлива підтримка з боку батьків, друзів і близьких.
  • Не можна говорити "я тебе розумію", "забудь", "яка ти бідненька", не можна радити, надмірно жаліти дівчинку, підбурювати її помститися цій людині.
  • Потрібно бути поруч, коли їй це необхідно, вміти уважно вислухати, обійняти, дати можливість «відгорювати»  втрату близької істоти.  
  • Добре б звернутися до дитячого або сімейного психолога, щоб в безпечній обстановці прожити етапи скорботи, опрацювати почуття, інтегрувати досвід і зберегти довіру до людей і світу в цілому.

А тим часом, слідчі відкрили кримінальне провадження та призначили ряд експертиз. За жорстоке поводження з псом пенсіонерові загрожує покарання у вигляді обмеження волі строком до трьох років.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vladimir Molotov

    шизоид
  • Anonymous

    А чому немає ніякої інформації,з якої причини собкак потрапила у пастку? Щось дуже сумнівно,що пенсіонер встановив її поза своїм господарством...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up