На Немирівському шосе «ріжуть» бізнес підприємців

На Немирівському шосе «ріжуть» бізнес підприємців
  • Власниця компанії обурюється, що рекламні конструкції, які їй належать, зносять
  • Виклик поліції та суперечки з виконавцями рішення міськради не завадили демонтажу
  • Задля справедливості підприємниця має наміри дійти до Європейського суду

Кілька місяців комунальники «воюють» з підприємцями, що мають борди із зовнішньою рекламою. Останній такий випадок трапився 28 серпня на в’їзді у місто, куди і прибув журналіст RIA. На Немирівському шосе нас одразу ж зустріла техніка і робітники КП «Вінницька транспортна компанія». З іншого боку — представники приватного підприємства «Глорія-В», яким належать борди, що мають зносити.

– У нас є дозвіл на встановлення рекламних арок, який ми отримали у 2011 році. Цей дозвіл Вінницько-Хуторської сільради, на балансі якої перебувала ця земля, – каже директорка фірми «Глорія-В» Олена Зайцева. – Але Моргунов (мер Вінниці — авт.) вирішив пересунути кордони нашого міста. І тепер дві наші арки знаходяться на території Вінниці. Мер вирішив їх знести, зробив це руками депутатів, які без нашої участі проголосували за знесення. На контакт він не йде, альтернатив не запропонував.

Відео дня

Директорка стверджує, що їхня компанія дотримується всіх норм і законів, однак влада все одно хоче демонтувати арки. Робиться це у зв'язку з проведенням будівельних робіт з капітального ремонту дорожнього покриття на Немирівському шосе. Саме роботам нібито і перешкоджають ці самі арки.

– На якій підставі вони мають право руйнувати приватну власність без рішення суду? Відколи міськвиконком вище суду? Чому вони приймають такі рішення без представників компанії? Ми відправили їм листа, в якому хотіли отримати роз'яснення, але нам ніхто не відповів, – обурюється власниця фірми «Глорія-В» Наталія Голосенко. – Перш ніж демонтувати, вони повинні були викликати директора підприємства до себе на розмову, відшкодувати збитки, які несе компанія по цій конструкції, обумовити нові місця для їх розміщення. Вони цього не робили, тому задля справедливості ми дійдемо до Європейського суду!

Крім підприємців на місце прибули представники МКП «Архітектурно-будівельний сервіс». Але сказали, що нічого тут не вирішують — мовляв, вони тільки виконавці, яким доручено провести опис арок.

– Протягом двох-трьох місяців ми демонтували всі конструкції у цьому районі. Залишилися тільки ті, які належать даній компанії. І за великим рахунком, тут можна знайти порушення, – сказав начальник господарського відділення «Архітектурно-будівельного сервісу» Андрій Мелешко. – Згідно з рішенням виконкому, ми повинні зробити акт опису цієї конструкції, акт демонтажу, і в разі демонтажу — прийняти на зберігання.

Андрій Мелешко

Приблизно через годину з'ясування стосунків, на місце прибув екіпаж патрульної поліції, який викликала директорка компанії Олена Зайцева. За ним — ще один автомобіль з блакитними номерами, у якому приїхав заступник начальника патрульної поліції міста — Євген Дмитрієнко. Зайцева сподівалася, що поліція зупинить демонтаж. Однак поліцейські відповіли, що не можуть цьому сприяти, оскільки у них немає підстав перешкоджати чинному рішенню міськвиконкому.

– Нам надійшов виклик, що тут перекриття дорожнього полотна і скрутне пересування транспортних засобів, – сказав Дмитрієнко. – Але на місці з'ясовується, що тут здійснюється рішення міської ради про знесення конструкції. Про демонтаж люди були попередньо проінформовані, а належним чи неналежним чином це було зроблено, вони можуть з’ясовувати в судовому порядку.

Євген Дмитрієнко

Блокувати техніку, перекривати дорогу або будь-якими іншими способами перешкоджати демонтажу арок підприємці не наважилися. Тому знесення поступово почалося. Ним займалася КП «Вінницька транспортна компанія».

Експерт громадської організації «Стіна» Євген Зільберт родить два варіанти виходу із ситуації, що склалася.

– Навскидку, не побачивши документів, важко дати певну оцінку діям сторін конфлікту. Я можу дати дві поради власникам рекламної конструкції: Звернутися до суду. Або звернутися до бізнес-омбудсмена, який якраз і має повноваження розібратися в цій історії.







 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Порошок

    Рекламу знести треба, бо контактну мережу для тролейбуса потрібно прокласти
  • Ols Kat

    Письмо повiдомити? Хто це так безграмотно написав
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up