На міжнародній конференції в ВНТУ обговорили перспективи розвитку метрології

На міжнародній конференції в ВНТУ обговорили перспективи розвитку  метрології

З 31 жовтня по 2 листопада у Вінницькому національному технічному університеті (ВНТУ) проводилася ІV Міжнародна наукова конференція «Вимірювання, контроль та діагностика в технічних системах» - ВКДТС-2017.

Відбувається конференція щодва роки і присвячена пам’яті професора Володимира Поджаренка. Поджаренко Володимир Олександрович заснував у ВНТУ наукову школу «Інформаційно-вимірювальні системи в енергозберігаючих технологіях», в якій захищено 4 докторських та 6 кандидатських дисертацій, опубліковано понад 500 наукових праць, серед яких 15 монографій і 20 навчальних посібників, отримано понад 50 авторських свідоцтв і патентів на винаходи.

Результати роботи наукової школи професора Поджаренка впроваджені на багатьох підприємствах, серед яких «Вінницяводоканал», «Українська горілчана компанія «Nemiroff»», «Хмельницьктеплокомуненерго», «Хмельницькводоканал», Вінницький завод «Кристал», Ямпільский приладобудівний завод. На конференції була присутня вдова професора Поджаренка пані Людмила. Вона подякувала його учням, університету за вшанування пам’яті Володимира Олександровича.

Співорганізаторами конференції виступили Державне підприємство Науково-дослідний інститут «Система», Державне підприємство «Вінницький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», Академія метрології України, навчально-науковий центр «Паллада» та Новий університет Лісабона, Португалія.

Відео дня

Доповіді, дискусії, обмін досвідом

На пленарному засіданні з вітальним словом до учасників звернувся доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри метрології та промислової автоматики Володимир Кучерук: «Конференція проводиться четвертий раз і вона вже стала традиційною та популярною не тільки в Україні, а і за кордоном. Подано 150 заявок на участь. Тематика конференції доволі широка та охоплює великий спектр галузей технічних знань».

У вітальному виступі доктор технічних наук, професор, проректор з наукової роботи ВНТУ Сергій Павлов сказав:  «Зараз на кафедрі метрології та промислової автоматики працює три доктори наук. Це дуже потужна кафедра. Плідно працює в нашому університеті спеціалізована вчена рада, де щороку захищається по 7-8 дисертацій. Тож, студенти і молоді науковці нині мають унікальну можливість поспілкуватися з маститими вченими, набратися нових знань, які сприятимуть їхній майбутній кар’єрі».

 

Фото Сергій Маркова.

 

Також виступив декан факультету комп’ютерних систем та автоматики, доктор технічних наук, професор Олег Бісікало: «Приємно констатувати, що вінницька метрологічна школа є цікавою для наукової спільноти. За останні два роки і кафедра і факультет демонструють помітний прогрес, зокрема в науковій роботі. Це стосується наукових публікацій, індексування в науковометричних базах даних Scopus і Web of Science. Співробітники факультету приймають активну участь у міжнародному проекті MASTIS (Establishing Modern Master-level Studies in Information Systems) за європейською програмою ERASMUS+, який спрямований на створення нових освітніх пропозицій для наших студентів».

Доповідь англійською та дипломи

Слід відзначити, що учасники проекту MASTIS (www.mastis.pro) Олег Бісікало, Павло Кулаков та Наталія Ляховченко підготували і опублікували у збірці праць конференції доповідь англійською мовою: «New methods of knowledge monitoring of masters in information systems in the international project “MASTIS” of ERASMUS+ program»

На конференції виступив близький друг професора Поджаренка – почесний професор ВНТУ, президент Академії метрології України, заслужений працівник освіти України, доктор технічних наук, професор Євген Володарський. Він відзначив високу наукову результативність діяльності кафедри метрології та промислової автоматики ВНТУ і вручив диплом дійсного члена Академії метрології України (АМУ) доктору технічних наук, професору кафедри метрології та промислової автоматики ВНТУ Павлу Кулакову.

 

Фото Сергій Маркова.

 

Диплом дійсного члена АМУ отримала також Олена Малецька, Українська інженерно-педагогічна академія, а харків’янка Марина Московенко стала член-кореспондентом АМУ.

«Академія метрології України – національний представник від України в ІМЕКО» – з такою доповіддю на пленарному засіданні конференції виступив доктор технічних наук, професор кафедри метрології і промислової автоматики ВНТУ Олександр Васілевський. Він вичерпно розповів про переваги, які дає це членство для вітчизняної науки. А Світлана Іонова торкнулась практичних аспектів запровадження сучасної системи технічного регулювання у ДП «Вінницястандартметрологія». Під час проведення конференції відбулися засідання чотирьох секцій за актуальними теоретичними і практичними напрямами сучасних інформаційно-вимірювальних технологій.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up