На Коріатовичів чоловік рятував свого собаку і сам провалився під лід

На Коріатовичів чоловік рятував свого собаку і сам провалився під лід
  • У Вінниці рятувальники врятували власника чотирилапого, який вибігши на лід провалився у крижану воду.
  • Нині потерпілий у лікарні, а собака — на перетримці у ДСНС. Можливо, ви знаєте чоловіка та можете забрати пса?

Повідомлення на «101» до ДСНС надійшло 10 лютого о 14.12. Подію прокоментувала редакції «20 хвилин» речниця ДСНС у Вінницькій області Оксана Урбанська.

— Можна сказати, що людина власним життям ризикувала, аби не втратити свого чотирилапого друга, — розповідає Урбанська. — На місці події бійці ДСНС з'ясували, що під час прогулянки вздовж набережної річки Південний Буг собака вибіг на кригу та провалився. Власник тварини кинувся на порятунок, однак оскільки крига тонка, він одразу також пішов у крижану воду. Бійцям ДСНС оперативно надали свій човен працівники станції «Спартак», аби наші рятувальники не гаяли жодної секунди на приведення у стан готовності свого плавзасобу, який потрібно було надути. Врятованого чоловіка бійці ДСНС обігріли за допомогою термопокривала в салоні автівки та, коли прибула бригада екстреної медичної допомоги, передали його лікарям.

Відео дня

Оскільки врятованого чоловіка госпіталізували до лікарні, його тварину на перетримку забрали рятувальники.

Нині пес перебуває у третій рятувальній частині. Якщо знаєте власника чи можете забрати собаку — звертайтеся до рятувальників.

Також працівники ДСНС дякують небайдужим громадянам, які повідомили швидко про інцидент та цим самим допомогли врятувати життя потерпілому чоловіку.

— Перебування на кризі в період відлиги є вкрай небезпечним! Пам’ятайте, що для однієї людини безпечна товщина льоду має бути не менше 7-ми сантиметрів, а для групової переправи — 15 см, — наголошують у ДСНС. — Цінуйте своє життя і не випробовуйте лід на міцність.

Додамо, що у соцмережах про цей випадок раніше передавали наступне: «Перехожі ламали лід, кидали мотузки та круги, самі провалювались у спробі витягнути чоловіка. Дівчина-свідок одразу викликала ДСНС. Надзвичайники дістали чоловіка. У воді він пробув 16 хвилин, але врешті врятований».

 

Читайте також:

З палаючого будинку на Вінниччині надзвичайники врятували кота власника

Під час пожежі у Вінниці бійці ДСНС врятували шестеро людей, серед них — 11-річний хлопчик

В області вчора згоріли дві машини. Горіли й приватні будинки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up