На Київському мосту можуть поставити нові бронзові фігурки

На Київському мосту можуть поставити нові бронзові фігурки
  • Днями, на перилах мосту по вулиці Чорновола, облаштували кілька бронзових фігурок: «коти», «голуби», «гусі».
  • Дизайнери пояснили, що обирали цих тварин, адже вони є «місцевими жителями» і учасниками міського середовища.
  • Втілювали ідею в майстерні «Оврах», скульптори якої робили бронзову статую Петлюри. І якщо вінничани берегтимуть фігурки, то в тварин з’являться нові «сусіди»

Увечері, 18 грудня, на перилах Київського мосту поставили бронзові фігурки тварин. Так, тут «оселилися» грайливі коти, родина гусей, пара голубів. Як йдеться в сюжеті телеканалу «ВІТА», ідея поставити «тварин» належить міському голові Сергію Моргунову.

А втіленням її в життя займалися родина скульпторів з майстерні «Оврах». Вони добре відомі у місті завдяки Атланту на Фонтанній площі, що на проспекті Космонавтів; статуї Петлюри біля його резиденції на однойменній вулиці; та скульптурній композиції на фонтані «Дощик».

Відео дня

Персонажів обирала команда дизайнерів та художників. Дизайнер Андрій Янченко розказав, що вибір пав на саме цих тварин, адже вони є місцевими мешканцями:

— Ми хотіли взяти тваринок, які були б зручні для встановлення на перилах і підкреслювали урбаністичну атмосферу. Наприклад голуби, коти, — казав Янченко.

До того ж, Київський міст обладнали відеокамерами Ситуаційного центру. Тож бронзові «тваринки» тепер під наглядом. Дизайнер Андрій Янченко додав, що якщо вінничани будуть ставитися бережливо до фігурок, то вже у найближчому майбутньому на Київському мосту можуть з’явитися нові скульптури.

Читайте також:

Фото в матеріалі з сюжету «ВІТА»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Yuriy Nikitin

    Там зробили такі поручні, що все з часом навісними замками обросте.
  • Ruslan Krupenko

    Це не для нашої молоді дурноватої!
  • Стецько Дуля

    До весны сорвут и утопят ...как котят.
  • Николай Сидлецкий

    Про яжмам не думают как они детей туда будут садить, надо же там сфоткать ребенка

    Marchenko Olexandr reply Николай Сидлецкий

    твоя мати теж яжмам?

    Yuriy Nikitin reply Marchenko Olexandr

    Це евфемізм!!!

    Anonymous reply Yuriy Nikitin

    Він думаєте знає що то таке? Аби образити молодих матерів,  тому що йому вони чим-небудь нашкодили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up