На фестиваль вина і голубців приїде депутат парламенту Молдови й артисти «юного орла» Поплавського

На фестиваль вина і голубців приїде депутат парламенту Молдови й артисти «юного орла» Поплавського
Посмакувати голубцями, випити вина, взяти участь у цікавих конкурсах, подивитися виступи артистів - якщо є таке бажання -приїжджйте в суботу в Цекинівку, це від Ямполя приблизно 20 км
  • Третій рік поспіль у селі Цекинівка, що на березі Дністра у Ямпільському районі, відбудеться фестиваль вина і голубців
  • Розпочнеться дійство о 10-й ранку у суботу, 9 листопада
  • Для гостей з Молдови продовжили час роботи поромної переправи через Дністер до 20-ї години

Жодна подія в Цекинівці не обходиться без голубців. Їх готують у кожній хаті. Існує десятки рецептів «крутити» голубці. Саме так кажуть у селі, коли йде мова про приготування цієї страви – «крутити» голубці.

І вино тут вміють робити за своїми рецептами. Причому, не десять чи сто літрів. Як розповіла директор місцевого Будинку культури Оксана Работа, дехто з господарів робить більше тонни виноградного напою.

Відео дня

На фестивалі можна буде не тільки спробувати на смак страву місцевих кухарів і випити келих вина.

Готуємо на пробу десять 10-літрових відер голубців

-На пробу готуємо десять 10-літрових відер голубців, - каже Оксана Работа. – Кожен охочий зможе посмакувати.

Як пояснила співрозмовниця, інгредієнти придбали за кошти бюджету фестивалю. Приготують страву кухарі закладів освіти – школи та дитячого садка. Гостям пропонуватимуть їх безкоштовно.

А ось місцеві господині пропонуватимуть свої голубці на продаж. Так само, як і вино.

Про свою участь у фестивалі повідомили також сусіди з Молдови. Дехто обіцяв також привезти вино і голубці.

Для зручності сусідів з правого берега сільський голова Цекинівки Ірина Рачковська зверталася з проханням до прикордонників України і Молдови з проханням продовжити час роботи поромної переправи через Дністер.

До її прохання дослухалися – роботу переправи – поромної і човнової – буде продовжено у день фестивалю до 20-ї години, на дві години довше, ніж завжди.

Приїдуть артисти з Києва і майстри з Прикарпаття

Після свята у Будинку культури буде концертна програма. За словами Оксани Работи, приїдуть три колективи з Молдови, 50 хористів від Михайла Поплавського з Університету культури і мистецтв, чоловічий ансамбль з Джурина Шаргородського району, інші виконавці.

Разом з ними своє мистецтво даруватиме землякам і гостям ансамбль «Весела вулиця» Цекинівського будинку культури.

У програмі передбачено низку різноманітних конкурсів.

-Голубці для нас не просто звична страва, це наш символ, показник того, що ми з вами вмілі господарі і господині, - каже сільський голова Цекинівки Ірина Рачковська. – Он через річку видніються Сороки. Як не запросити молдовських друзів! Тому наш фестиваль україно-молдовський. Ми поважаємо і шануємо одне одного, віддавна підтримуємо міцну дружбу.

Як і торік, у Цекинівку приїдуть майстри з Прикарпаття. Івано-Франківські умільці привезуть свої вироби з шерсті, а також з дерева. Торік їх охоче купували. Тому гості виявили бажання знову привезти товар на фестиваль.

Депутат парламенту Молдови – наша землячка

Як повідомила сільський голова, бажаним гостем буде депутат парламенту Молдови Альона Піліпецька.

-Пишаємося тим, що батьки Альони вихідці з нашого села, - розповідає сільський голова. – радіємо успіхам їхньої доньки, яку на останніх виборах до молдовського законодавчого органу влади обрали депутатом. Також чекаємо нашого депутата Геннадія Вацака. Він теж обіцяв розділити з нами радість свята.

Щоразу на фестиваль приїздить з Києва підприємець Костянтин Тимофенко. Він теж родом з Цекинівки. Саме  пану Костянтину належить ідея організувати таке свято. Земляки підтримали його. Щоправда, ідею виносили довго, аж сім років, зате тепер слава про цекинівські голубці облетіла Україну і Молдову.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Зоя

    7 ноября - годовщина Великой Октябрьской Социалистической Революции!
    С праздником, товарищи!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up