На Бортняка в експлуатацію ввели 11-й муніципальний будинок

На Бортняка в експлуатацію ввели 11-й муніципальний будинок
  • У Вінниці завершили будівництво та ввели в експлуатацію 11 муніципальний будинок на вулиці Бортняка.
  • Багатоповерхівка комфортна, енергоефективна, інклюзивна, з підземним паркінгом, який може використовуватися як укриття, та дитячим майданчиком. 

Новий будинок знаходиться на Поділлі на вулиці Бортняка. Всього у цьому будинку нараховується 105 квартир, з них, безпосередньо за програмою муніципального будівництва, реалізовано 75. В них оселяться переважно освітяни та працівники культури (23 квартири), а також медики, учасники бойових дій та інші. Про це інформує Вінницька міська рада.

В дворі будинку уже повністю виконане озеленення, висаджені 28 дерев. Є також є дитячий майданчик та підземний паркінг.

Відео дня

«Якщо до війни в цьому районі вартість житла була 26-27 тисяч гривень за метр квадратний, то тут — 16, 900 гривень, — зазначив міський голова Сергій Моргунов, оглядаючи новий будинок. — Це важливо, адже в програмі беруть участь люди, які працюють в бюджетній сфері, в освіті, охороні здоров’я, які захищають нашу країну, а віднедавна — також внутрішньо переміщені особи».

Однією із власниць квартири у цьому будинку стала сімейна лікарка Алла Ячиченко.

«Я багато читала і вирішила спробувати взяти участь в цій програмі. Знаєте, коли було жеребкування, я не повірила. Моїй радості не було меж, — розповідає жінка. — Адже в інших програмах я б, напевно, не змогла взяти участь: щоб було все якісно, за такою ціною та ще в такому районі. Ми усім задоволені, ще й школа поруч… а в мене донька — першокласниця».

Особливостей будинку стала інклюзивність та енергоефективність.

На перилах — тактильні наклейки зі шрифтом Брайля. Також є ліфт з широкими дверима та пандуси. Квартири в цьому будинку придбали шість людей з інвалідністю.

У під’їздах встановлене ЛЕД-освітлення та датчики руху для економії споживання. Є зовнішнє утеплення стін та посилено утеплено дах, встановлені індивідуальні газові котли та енергоощадні вікна.

За 13 років існування програми муніципального житлового будівництва, нагадаємо, у Вінниці звели 11 багатоповерхівок, мешканцями яких стали 910 родин. Нині триває будівництво 12-го муніципального будинку на вулиці 600-річчя.

 

Читайте також:

Внаслідок ракетних ударів на Вінниччині пошкоджений 21 заклад освіти

ТОП вишів України 2022 року. На яких позиціях в рейтингу університети Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Elena Honchar

    І підземний паркінг продають мешканцям з сусідніх будинків! Я рахую, що паркомісця повинні бути сугубо для мешканців цього будинку, а не продавати по 20000тис. дол.в кого є бабки!
  • Алена Боенко

    Перед тим, як купувати квартиру в цьому будинку, потрібно було б запитати у тих, хто з вікон спостерігав за будівництвом, ЯК цей жах будувався. Із самого початку.
  • Ols Kat

    а де балкончики?

keyboard_arrow_up