На 5 тисяч гривень зросла зарплата в Ладижині — до 16-ти на місяць. Хтось на Вінниччині отримує більше?

На 5 тисяч гривень зросла зарплата в Ладижині  — до 16-ти на місяць. Хтось на Вінниччині отримує більше?
Найбільшу зарплату мають в Лажижині, в середньому майже 16 тисяч гривень за місяць, найменшу у Теплицькому районі - 6,5 тисячі гривень
  • В місті енергетиків Ладижин у першому кварталі середня платня становила 11 тисяч 163 гривні, за підсумками третього кварталу вона зросла до майже 16 тисяч.
  • Такої прибавки у за свою роботу не отримали працівники в жодному іншому районі
  • У Вінниці за підсумками третього кварталу середній розмір зарплати — 10 тисяч 253 гривні
  • На який заробіток можна розраховувати у Вінниці, шукаючи роботу?

Наявність грошей в кишені — дуже актуальна тема особливо у такі дні, як нині, тобто напередодні новорічно-різдвяних свят. Обласне управління статистики оприлюднило величину середніх заробітків працюючих у всіх районах і містах області.

У лідерах по найвищій платні виявилося місто енергетиків Ладижин. Саме там знаходиться теплоелектростанція, що належить ДТЕК Ахметова. Схоже, це підприємство «витягує» середню платню по місту на високий рівень. У жодному іншому місті чи районі краю не платять більше.

Порівняйте заробітки вінничан і ладижинців

Отже, середня платня у Ладижині характеризується такими цифрами: перший квартал 2019 року — 11 тисяч 163 грн., 2-й квартал — 12 тисяч 643 грн., 3-й — 15 тисяч 986 грн.

Відео дня

Середньообласний показник: 1-й квартал – 8 тисяч 412 грн., 2-1 — 9 тисяч 169, 3-й – 9 тисяч 675 грн.

Місто Вінниця: 1-й квартал – 9 тисяч 145 грн., 2-й – 9 тисяч 750 грн., 3-й — 10 тисяч 253 грн.

Жмеринка випереджає Козятин

На другому місці по зарплаті за підсумками третього кварталу йде місто Жмеринка. Там висока платня пояснюється заробітками залізничників. Те саме можна сказати і про Козятин. Хоча козятинці трохи відстають від жмеринчан.

Жмеринка: 1-й квартал — 10 тисяч 078 грн., 2-й — 10 тисяч 869 грн., 3-й – 12 тисяч 176 грн.

Козятин: 1-й квартал – 10 тисяч 290 грн., 2-й – 10 тисяч 973 грн., 3-й – 11 тисяч 814 грн.

Серед районів — найповніші гаманці у тростянчан

Тростянецький район невеликий. Як у більшості інших, домінує агропромисловий комплекс. Щоправда, в райцентрі працює спиртовий завод. Чому тоді тут більші заробітки у порівнянні з іншими районами? Можливо, статистика бере до увагу зарплату працівників Ладижинської ТЕЦ? Адже підприємство територіально знаходиться у Тростянецькому районі.

Тростянецький район: 1-й квартал — 8 тисяч 612 грн., 2-й — 9 тисяч 329 грн., 3-й — 11 тисяч 104 грн.

Теплицький район: 1-й квартал — 5 тисяч 884 грн., 2-й — 7 тисяч 61 грн., 3-й — 6 тисяч 558 грн.

Чечельницький: 1-й квартал — 6 тисяч 282 грн., 2-й — 6 тисяч 784 грн., 3-й — 6 тисяч 749 грн.

Названі райони мають найнижчий рівень зарплати в області. Принаймні, так стверджує статистика.

Шукаємо економіста на 20.000 гривень

В одну з агрохолдингових компаній, офіс якої знаходиться на Старому місті,  потрібен економіст. Пропонують місячну платню 20 тисяч гривень. Журналіст зателефонував керівників відділу кадрів, щоб уточнити, наскільки інформація відповідає дійсності.

— Так, — підтвердила співромзвониця. — Але нам потрібен фахівець з досвідом роботи, гарною кваліфікацією. Якщо знаєте такого, рекомендуйте.

Які заробітки пропонують в інших галузях? На одному із сайтів пошуку роботи вказано середній розмір платні в окремих галузях.

Найбільше готові платити в агробізнесі — до 20 тисяч грн. Ця сфера витіснила навіть айтішників. Таким заплатять 17,6 тисяч гривень.

Далі йде галузь будівництва і архітектури — 14,7 тисяч грн..

На вакантні місця у сфері нерухомості пропонують зарплату 13,8 тисяч грн..

Ті, хто зайнятий страхуванням, можуть розраховувати на заробітки в 10 тисяч гривень на місяць.

Найвищий розмір платні, що його подає сайт пошуку роботи, це 25 тисяч. Таку суму заплатять топ-менеджеру вищої ланки.

Зарплатні метаморфози

Насамкінець — особисте спостереження. Перед тим, як оприлюднити наведені вище цифри пропозицій платні на вакантні місця у низці галузей, журналіст зателефонував, аби почути, що скажуть роботодавці.

Розчарували майже всі, з ким довелося поспілкуватися. Пропонують одне, тобто високу платню, насправді готові платити менше. Чому?

— Ви розумієте, сперщу маємо перевірити ваші здібності, ваші можливості, ви самі маєте показати, на що здатні, чи задовольняєте компанію, а тоді вже не виникатимуть сумніви, — приблизно так пояснюють представники роботодавців.

Перевірив ще один варіант. Поцікавився у друзів, знайомих. Всі вони мають роботи у різних сферах — від державного службовця до працівника підприємства.

Вони також засмутили. З’ясувалося, жоден із п’яти співрозмовників не отримує навіть середньої платні по Вінниці, про яку говорить статистика, тобто 10,2 тисячі гривень.

Знайомий економіст так пояснив зарплатні метаморфози.

За його словами, нині середній показник зарплати не відповідає дійсності. Це пов’язано з великим розривом між верхнім і нижнім рівнем платні.

— Якщо в керівника «Нафтогазу» місячна зарплата у мільйонах, тобто вона в тисячі разів перевищує платню багатьох працівників у різних сферах, то про що мова?

— Це як у старому анекдоті: один з’їв дві курки, а інший жодної, а в середньому виходить по одній курці на кожного.

За словами співрозмовника, метод визначення розміру середньої платні потребує вдосконалення. Принаймні потрібно вказувати максимальний і мінімальний заробіток під час дослідження. Зазначати також розрив між ними — у разах, чи відсотках. Тоді споживач таких статистичних даних краще орієнтуватиметься у ситуації, а так... 


Читайте також:

Скільки у Вінниці платять за найпопулярніші роботи? Статистика
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Григорий Рубан

    Це статистика по ЛТЕС? А як же Ряба? Чи вона не "витягує" місто по показнику? А якщо порахувати премії, то в нас ОАЕ))
  • Андрей Николаевич

    Так точно
  • Натали Рубан

    Круто
  • Сергей Швец

    А що Ладижин вже вступив до Євросоюзу !?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up