«Мріють заробити круглішу суму». Діти із Сьомаків зібрали 40 тисяч гривень і купили квадрокоптер для ЗСУ

«Мріють заробити круглішу суму». Діти із Сьомаків зібрали 40 тисяч гривень і купили квадрокоптер для ЗСУ
Діти із села Сьомаки передали квадрокптер волонтеру Юрію і попросили чим швидше доставити його військовим
  • Учні школи села Сьомаки Жмеринського району зробили подарунок для військових.
  • На зібрані 40 тисяч гривень купили квадрокоптер.
  • Разом з місцевими гроші заробляли діти переселенців.
  • Як їм це вдалося?

Свій подарунок учні села Сьомаки передали місцевому волонтеру Юрію. Він уже понад 20 разів доставляв допомогу для земляків у район бойових дій. Каже, такий солідний подарунок від дітей повезе уперше.

Про маленькі справи задля великої Перемоги йдеться у розповіді на сайті Жмеринка.City.

Працювали діти під наглядом дорослих. Поруч з ними була мати двох сестричок Віоли і Софійки — пані Ніна. За їхньою безпекою стежили працівники патрульної поліції. Це було необхідно тому, що діти зупинялися на узбіччі траси Вінниця — Браїлів. Розкладали столик, на ньому виставляли продукти харчування і пропонували їх водіям.

Відео дня

Ягоди, фрукти з власних садів і присадибних ділянок, чай, компот, власні вироби з бісеру, а найбільше  — печиво під назвою «Сьомаки», його випікали четверо місцевих господинь.

Діти приготували два плакати. На одному з них  написали «Перемога за нами!», на другому — «Помагаємо ЗСУ». Напис розфарбували яскравими кольорами, аби ще здалеку було добре видно.

До місцевих дівчаток Ірини й Каріни, сестричок Віоли та Софії приєдналися Матвій та Кіра, вони приїхали в село з Луганської та Донецької областей, де йдуть бойові дії. Разом з ними ставали до роботи інші дітки. Їх підтримував місцевий підприємець Віталій Кабалюк.

Не всі водії жертвували гроші. Навіть таким діти пропонували печиво.

Одного разу край дороги довго стояв великий автомобіль. З’ясувалося, що машина обламалася. Водій ремонтував її. Діти занесли йому харчів підкріпитися. Чоловік подякував за таку увагу, дістав з гаманця 100-гривневу купюру і передав малим.

За перший тиждень їм вдалося зібрати 11 тисяч гривень. Гроші передали в Оперативний штаб Жмеринки, там збирали кошти на автомобіль для військових.

Загалом за місяць дітям із Сьомаків вдалося зібрати 40 тисяч гривень.

Директор школи Людмила Костюк каже, що 1 вересня малі волонтери повернулися до навчання. Однак у вихідні планують надалі організовувати торгівлю край дороги. Мріють зібрати «круглішу» суму — 50 тисяч гривень.

 

Читайте також:

«Автор невідомий»: 626 сторінок про Могилів з фото із зарубіжних архівів і…кадрами кінохроніки

Збирають гроші на авто для розвідки. Вінницька молодь організувала благодійний конкурс

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Инна Ковальва

    Сили їм та велика дяка рідним які їх підтримують
  • Елена Багмут

    У ЛІКАРНІ МЕЧНІКОВА військовослужбовець  В/Ч А 2120 Зінюк Ярослав Олегович дуже поранений дуже молодий хлопець. Він не шкодував свого здоров'я і життя заради нас з вами! Прохання долучитися і допомогти зібрати на лікування та реабілітацію. MONO   UAH : 5375411418816174  Зенюк Ярослав Олегович
  • Валентина Мельниченко

    Ось де живуть справжні українці,наша опора та надія на Перемогу.Мирного неба вам,діти,в нашій мирні незалежні Україні!
  • Нела Зублевич

    Мололці

keyboard_arrow_up