Місце, де можна знайти чотирилапих друзів. Як пройшов четвертий «Хвіст-Фест»

Місце, де можна знайти чотирилапих друзів. Як пройшов четвертий «Хвіст-Фест»
  • У Вінниці закінчився четвертий благодійний ярмарок. На ньому вже традиційно шукали нових господарів для безпритульних котів та собак нашого міста

«Хвіст-Фест» – це не просто черговий фестиваль, що забудеться за два дні. Це щось набагато більше. І не тільки тому, що навколо повно пухнастих котиків та грайливих цуценят. Це, у першу чергу, місце скупчення небайдужих людей, які готові взяти на себе відповідальність за майбутнє безхатніх тварин. Це можливість знайти найвірніших друзів.

Тільки за останній фестиваль свою домівку знайшли 17 котиків та 14 собачок. А за всі три попередні фестивалі небайдужі містяни прихистили сотню братів наших менших. 

Надія працює у притулку для тварин «Планета». На фестивалі жінка вже вдруге. Перед нею п'ять цуценят та три чорні котика. Каже, що минулого разу забрали одне цуценя та одне кошеня. Попит більше на хлопчиків, тому у клітці залишилися сидіти тільки дівчатка. 

Майже всі чотирилапі на фестивалі або з притулків, або вуличні. Більшість з них невідомі підкидають волонтерам. Останні виходжують тваринок, а потім приносять сюди, щоб віддати у добрі руки. 

– Ми хочемо глобальних змін у свідомості людей. Хочемо, щоб вони розуміли, що безпритульні тварини нічим не гірші від породистих. Вони такі ж ніжні і не менш сильно будуть вас любити, – говорить співорганізаторка фестивалю Тетяна Кирилко. – У майбутньому ми хочемо вести просвітницькі роботи. Будемо розповідати про те, що потрібно стерилізувати своїх хатніх улюбленців, щоб потім не було такої великої кількості безпритульних тварин. Чим більше стерилізованих, тим менше тварин, які потребують домівки. 

Тетяна Кирилко з цуценятами

Деякі, як, наприклад, Андрій та Юля приходять на фестиваль без тварин. Їм їх дають вже на місці. Їхня задача знайти котикам та собакам господарів:

– Це хрестик до карми. Допомагаємо тваринкам знайти свою сім'ю, – говорить Андрій. – Сьогодні у мене дві киці. Поки що нікого не взяли. Але це тільки початок. Зараз ми почнемо носити їх на руках, показувати людям, які вони класні, – сміється хлопець.

За попередні три фестивалі вони з Юлею знайшли господарів для шести котів. На цьому зупинятися не планують.

Поряд з ними сидять дві дівчинки, Настя та Аня. Настя прийшла на «Хвіст-Фест» вперше. Принесла з дому трьох маленьких котиків.

– Сподіваємось, що їх заберуть, – говорить дівчина. – Якщо ні, то завтра підемо на вокзал роздавати. Одного разу у мене двох котиків за 15 хвилин забрали. А в інший довелося стояти п'ять годин, поки трьох вдалося прилаштувати. 

Настя та Аня з кошенятами

Не всі з тих, хто наважується взяти чотирилапого додому йшли на фестиваль цілеспрямовано. Деякі опинилися на ньому випадково. Анатолій з дітьми просто проходив повз, а тепер у його домі житиме два нових пухнастих мешканця. 

Син Анатолія Веніамін вирішив, що його кота зватимуть Сніжок. А донька Емма назвала свою вихованицю Кіскою. 

Анатолій з Альоною, донька Емма, син Віеіамін та котики Сніжок і Кіска


  • Слідкуйте за анонсами наступних фестивалів на фб-сторінці «Хвіст-Фест» .

Опитування

А ви плануєте у майбутньому прихистити чотирилапого?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Аня Сауляк

    Ми також взяли клубочок щастя в сім'ю .

    Аня Сауляк reply Аня Сауляк

    Спить дуже стомилася але грайлива
  • NY

    Это все очень и очень хорошо. Но первоначально нужно заниматься вопросами стерилизации. Если ими не заниматься, то такие фесты нужно будет проводить вечно.
  • Даша Каращук

    Клаааас ❤❤❤
  • Наталья Завгородняя

    Нажаль ,по районах немає ніякої реклами
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up