Метеоритний кратер в Іллінцях: об'єкт роблять привабливим для туристів

Метеоритний кратер в Іллінцях: об'єкт роблять привабливим для туристів

На Вінниччині обговорювали питання щодо розвитку туристичного комплексу Іллінецько-Липовецького кратера, який є найстарішим у Європі. Планують зробити цікавий комплекс для туристів з України та світу.

Іллінецький кратер розташований у межиріччі Соб та Сибок, між селами Лугова Іллінецького району та Іваньки Липовецького району. Вік астроблеми близько 400 мільйонів років. Кратер виник у результаті зіткнення космічного тіла з масою близько 40 мільйонів тонн та діаметром 230-300 метрів з твердими породами Українського щита. На місці зіткнення утворився кратер з первинним діаметром близько 7 кілометрів та завглибшки до 600-800 метрів.

Представники ГО «Освітній простір 2.0» Вікторія Турчак та Олена Солоїд провели практичну роботу над розробкою концепції Іллінецького кратера.

Відео дня

Тим часом, очільниця відділу інвестиційного розвитку та стратегічного планування Іллінецької об'єднаної територіальної громади  Тетяна Герман зазначила, що перший етап уже завершено.

— Реалізовано проєкт, який вартував 263 тисячі гривень. Він дозволив на території  Іллінецького кратеру забезпечити охоронні заходи і створити поки що найпростіші об’єкти туристичної інфраструктури, — відзначила Герман.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Gymennuu Oleg

    Це ж круче арізонського. Но американці зуміли в пустелі зробити дорогу і мінімальну інфраструктуру для туристів і науковців. А тут... Центр Європи. І все.
  • 123

    Яких 7 км, на сайті NASA казали, що якщо об поверхню Землі влетить астероід діаметром 1км, то Земля змінить свою орбіту.

    123 reply 123

    А все бачу, це був первинний діаметр. А по факту, після зустрічі з атмосефрою Землі, він зменшився до розмірів холодильника.
  • Орест Лютий

    40 мільйонів тонн, це ж скілько на них можна наваритись, якщо кожному туристу по 100 грам продавати....
  • Юрий Иванович Драч

    Із року в рік ідуть ці обговорення, і тільки, а ОТГ геть не може зробити кусочок дороги до цієї памятки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up