Мавпи, слон, кайман. Добірка екзотичних тварин-утікачів, яких ловили у Вінниці

Мавпи, слон, кайман. Добірка екзотичних тварин-утікачів, яких ловили у Вінниці
  • Склали добірку про тварин, які тікали з цирків, зоопарків або просто були поміченими на вулицях міста. Серед них олені, лисиці, змії і навіть слон.

Найчастіше містяни стикалися саме з мавпами. Таких випадків було щонайменше три.

Перший стався приблизно десять років тому, коли до краєзнавчого музею приїхала виставка екзотичних тварин.

По її закінченню гастролери спокійно поїхали до іншого міста. А на спецлінію ДСНС надійшов виклик про двох прив’язаних до дерева мавпочок.

Виявилося їх просто забули. Тварин передали до музею, звідки згодом їх забрали власники.

Відео дня

Мавпи біля краєзнавчого музею

Про іншу мавпу стало відомо влітку минулого року. Утікачку помітили на П'ятничанах. Пізніше з’ясувалося, що вона втекла з приватного зоопарку.

Жителька мікрорайону розповідала, що тваринка постійно забігає до неї на подвір'я. Її навіть «Машкою» почали називати.

Машка не тільки кілька місяців жила на околицях Вінниці, але й любила поласувати чужими овочами, фруктами, печивом та навіть кілька разів вдавалася до крадіжки курячих яєць.

Остання втеча примата сталася у вересні минулого року. На цей раз із зоодворику. Самець лісової макаки на прізвисько Філя втік із вольєру і якийсь час жив на території Центрального парку. Мавпу неодноразово помічали відпочивальники.

Дівчина, яка першою оприлюднила відео примата, що вільно прогулювався парком спочатку не повірила власним очам. Подумала, що то їй здається від недосипу, але придивившись впізнала екзотичну тварину.

Про Філю знімали сюжети центральні телеканали, а вся територія парка була завішаною оголошеннями з фотографіями утікача. Невдовзі його все ж таки зловили.

У  тому з вересні вінничанка на ім'я Леся знайшла пораненого яструба. Він ховався поміж гаражів на Київській.

Наступного дня птаха відвезли до зоодворику, але вільного місця, на жаль, не знайшлося.

У Подільському зоопарку також відмовилися надавати прихисток. А у міській раді відповіли, що яструби не занесені до Червоної книги, тому немає причин перейматися.

Дівчина забрала хижака додому, де планувала спробувати виходити його, а потім відвезти на ВПЗ та відпустити на волю.

Уявіть, що ви їдете мікрорайоном Вишенька на власному авто, а на проїжджу частину перед вами виходить справжнісінький індійський слон. Ваші дії?  

Одні почали фотографувати гіганта, а інші з переляку викликати поліцію. На спецлінію тоді надійшло кілька дзвінків про велетня на дорозі. Копи кажуть, що діяти почали одразу, адже були в курсі, що у місті гастролює цирк.

Виявилося, що слона просто вигулювали. Після невеличкої екскурсії Вінницею тварину повернули до загону.

Слон на Вишенці

У нас є інформація, але підтвердити її ми не змогли, що кілька років тому на Сабарові було знайдено каймана.

Це невеликі алігатори, що виростають до двох метрів завдовжки.

За легендою плазун втік з цирку або пересувної виставки і оселився у Сабарівському водосховищі, де згодом і був знайдений відпочивальниками.

Кайман

Також ми зв’язалися зі службою надзвичайних ситуацій, до якої час від часу надходять виклики стосовно диких тварин.

Зазвичай це скажені лисиці на околицях Вінниці та змії, що заповзають до приватних будинків або дворів багатоповерхівок.

Вовків у Вінниці рятувальники не пам’ятають. Але подібні випадки траплялися в районах.

Гадюка

Заключною втечею з нашої добірки стає самиця плямистого оленя, що днями втекла з Подільського зоопарку.

Сильний вітер повалив дерево. Воно впало на паркан і розтрощило одну з його секцій. Через діру, що утворилася парнокопитний і втік.

Директор зоопарку сказав, що шукати тварину немає сенсу. Вона не становить загрозу для людей та зможе адаптуватися у дикій природі.

Плямистий олень

Якщо маєте інформацію про інші подібні випадки, пишіть у коментарях.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover коштувала «каскадерам» лише штрафу й протоколу photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up