Малюкам, які народились на Новий рік та Різдво, подарували коляски

Малюкам, які народились на Новий рік та Різдво, подарували коляски
  • У Вінниці на Новий рік та Різдво народились 15 малюків. Сьогодні, 1 лютого, вітали їхніх батьків.
  • У холі міської ради вручали коляски для новонароджених та дитячі розвиваючі килимки.

У Вінниці продовжують давню традицію — батькам, дітки яких народились у перший день Нового року, на Різдво та День міста вручають подарунки. Про це повідомляють у вінницькій мерії.

У цьому році на Новий рік та Різдво у Вінниці народились 15 діточок: 10 хлопчиків і 5 дівчаток. У перших п’ять хвилин нового року народився хлопчик. І у цей же день на світ з’явилась двійня: перша дівчинка і через хвилину хлопчик.

Перша дитина у 2022 році з’явилась у пологовому будинку №1 — хлопчик вагою 3580 грамів. За подарунком від міської ради прийшов татусь дитини Юліан.

Відео дня

«У мене народився син 1 січня в 00.05 — мій первісток. За терміном він мав народитись дещо раніше, але з’явився на світ саме на Новий рік. Назвали Макаром, ім’я обирали разом з дружиною. Дитина почувається добре, сьогодні вперше йдемо до лікаря на профілактичний огляд», — каже Юліан Драчевський.

До речі, 1 січня четверо маленьких вінничан побачили світ саме у цьому медичному закладі. Ще троє немовлят з’явились у Центрі матері та дитини. І одна дівчинка народилась у пологовому будинку №2.

Серед новонароджених 1 січня вперше побачили світ двійнята. Батько цих дітей розповів, що доньку назвали Діаною, вона народилась з вагою 2500 грамів, а сина — Даніїлом, він важив 2600. Чоловікові та дружині по 34 роки.

«Це наші первістки, на Новий рік у нас було потрійне свято. Діти почуваються чудово, спати не дають, все як має бути, — жартує Олександр Сідорук. — Коляски у нас не було, і цей подарунок нам дуже потрібний, тим більше вона саме для двійні».

На Святий вечір перша дитина народилась у Центрі матері та дитини. Це дівчинка вагою 3020 грамів та зростом 52 сантиметри. Ще троє діток народились 6-7 січня у цьому ж закладі. І троє хлопчиків з’явились на світ у пологовому будинку №1.

Мама дитини, яка першою народилась на Святвечір, розповіла, що донька народилась 6 січня о 18.08.

«Доньку назвали Кірою. У мене є старший син, і він дуже хотів сестричку. І через 11 років у нас трапилось таке чудо — перша зірочка зійшла, і народилась дитина. Коли я була у родильній залі, то навіть жартували з лікарями, що вони мені несуть кутю, — каже Ольга Марченко. — Дякую за коляску, адже вона мені дуже потрібна».

 

Читайте також:

Циклон Nadia принесе Україні вередливу, але зимову погоду. Прогноз на тиждень

Вінничани на «Голосі країни»: Валентин Скрипник розвернув крісла тренерів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up