Лицарі, вишиванки та смаколики. Цікаві локації Центрального парку (ФОТО,ВІДЕО)

Лицарі, вишиванки та смаколики. Цікаві локації Центрального парку (ФОТО,ВІДЕО)
  • Сьогодні, 10 червня, цілий день триватиме святкування Дня народження парку
  • Журналісти протягом дня відвідають 18 (!) локацій свята, щоб розповісти своїм читачам де та які є цікавинки
  • Зараз про весільні фото, майстер-класи з вишивання та запеклі баталії лицарів

На Алеї закоханих, що знаходиться біля Центрального стадіону, розташували кілька весільних фотозон. Тут можна сфотографуватися безкоштовно. Людям дадуть весільні аксесуари — від метелика та квітів до фати нареченої. Весільна виставка триватиме до сьомої вечора.

Читайте також: Як Центральний парк готується святкувати 127-річчя (ПРОГРАМА ЗАХОДІВ)

Відео дня

Йдемо далі. На Центральному стадіоні проходять змагання з хокею на траві. А поряд з ними — своєрідна виставка байків та іномарок. На байках, як і в машинах гості свята можуть посидіти.

Біля пам’ятника Горькому стоїть планер, який має лагідне ім’я «Бланик». За кермом літака вишукувалися черга з дітей. Охочих покерувати літачком (нехай й на землі) дуже багато. Тому організатори не рідко плутають, де батьки тієї чи іншої дитини.

— Чия ця дитина? — з усмішкою каже хлопець, що стояв біля літака.

Виставка авіамоделей триватиме до шостої вечора.

Навколо Фонтанної площі, що в центрі парку, розставили столи. А по всій місцині — аромат смаженого м’яса.

 

Поряд з Планетарієм розташувалося Лицарське містечко. Всіх охочих тут можуть навчити як стріляти з лука. Або побити палицею за 20 гривень.

Так, гостям пропонують лицарі позмагатися на м’яких палицях. Незабаром, гостей свята почнуть годувати смачною юшкою, що готує шоумен Олександр Шемет.

Біля входу з вулиці Хлібної стоять стенди з фотографіями. Тут коротко розповідають про історію парку за 127 років. Неподалік від них сидять за столами майстрині, які можуть навчити як робити ляльки-мотанки, вишиванки, рушнички. Тут же можна й купити, але ціни «кусючі»: найдешевша вишиванка коштує від 800 гривень. Містечко майстрів буде до шостої вечора.

Незабаром на сайті «20хвилин» з’являться матеріали й про інші локації святкування Дня народження Центрального парку.

Бонус. Музичний гурт, що грає біля Літнього театру

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Olvol

    Смоколики - хто придумав це огидне слово?

    Задунайский Торонтуй reply Olvol

    В Вінниці ніяких "смаколиків" ніколи не було, це галицький рогулізм що походить з польського.

    Один з численних що останніми роками засмітили українську мову.

    Olvol reply Задунайский Торонтуй

    Я знаю польську, але там таке слово мені не зустрічалося. Хоча може воно і є.

    Щодо рогулізмів погоджуюся. За СРСР люди досконало знали і російську, і українську, а зараз ні одної мови.

    Задунайский Торонтуй reply Olvol

    Я, на жаль, польскою не володію, але Google Translate підказує що слово "Smakolyk" існує. Це несуттєво, головне, що дане слово є слово-суржик, навіяне зайдами з заходу України.

    Для перевірки слова достатньо скористуватись Словником Мови Шевченка.

    В Тараса ви не знадете ніяких "смаколиків" та "наразі".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up