Літній рецепт фаршированих перців від Олени Павлової: з томатами кростадо та соусом айвар

Літній рецепт фаршированих перців від Олени Павлової: з томатами кростадо та соусом айвар
  • Кулінарка та дослідниця Подільської кухні Олена Павлова пропонує приготувати фаршировані перці з томатами кростадо та соусом айвар.
  • Завдяки яскравим смакам і сезонним продуктам страва виходить легкою, соковитою та ароматною. Це ідеальний варіант для літнього обіду чи вечері з родиною.

Вінничанка Олена Павлова відома не лише як кулінарка, блогерка та історик, а й як дослідниця Подільської кухні.

Цього разу Олена ділиться літнім рецептом фаршированих перців із томатами кростадо та соусом айвар — стравою, що поєднує соковитість овочів і яскравий смак літа.

Відео дня

Покроковий рецепт приготування

Для перців:

  • 3-4 солодких перці (великі, бажано червоні);
  • 300-400 г м'ясного фаршу (свинина, яловичина або мікс);
  • 100-150 г рису;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 морква;
  • кілька гілочок петрушки;
  • кілька гілочок кропу;
  • сіль, чорний перець за смаком;
  • олія для смаження.

Для соусу:

  • банка томатів кростадо (або подрібнених томатів у власному соку);
  • 2-3 ст. л. соусу айвар;
  • вода або бульйон;
  • лавровий лист, духмяний перець;
  • сіль, цукор за смаком

Для подачі:

  • сметана або грецький йогурт;
  • свіжа зелень (петрушка, листя настурції, як у вашому відео);
  • свіжі фрукти.

Приготування:

Підготовка перців: Обережно зріжте верхівку перців і видаліть насіння. Верхівки можна зберегти, щоб накрити перці під час тушкування. Приготування начинки:

  • рис відваріть до напівготовності;
  • цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на терці. Обсмажте цибулю на олії до м'якості, потім додайте моркву і смажте ще 5-7 хвилин.

  Далі змішайте м'ясний фарш, відварений рис, обсмажені овочі, дрібно нарізану зелень. Додайте сіль і перець, спеції. Добре перемішайте.

Фарширування: Щільно, але не занадто туго, наповніть перці начинкою. Приготування соусу та тушкування:

  • у глибоку каструлю  викладіть фаршировані перці.
  • В мисці змішайте томати кростадо, айвар, додайте воду або бульйон до бажаної консистенції соусу. Додайте лавровий лист, духмяний перець, сіль та цукор.
  • Залийте перці соусом так, щоб він майже повністю їх покривав.
  • Доведіть до кипіння, зменште вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 45-60 хвилин, доки перці не стануть м'якими, а начинка повністю приготується.

Подача: Подавайте гарячими, поливши соусом, в якому вони тушкувалися. Додайте ложку сметани або йогурту, прикрасьте свіжою зеленню.

 

Читайте також:

Сергій Сідак з села Снітків повернувся додому з російського полону

Вінницька художниця Діана Подолянчук подарувала символічну картину доньці Кітта Келлога

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up