«Лікуємо вулицю від аварійності» На Лебединського звузили дорогу на 1 метр

«Лікуємо вулицю від аварійності» На Лебединського звузили дорогу на 1 метр
  • На Лебединського — від перехрестя з Привокзальною до перехрестя з Шимка — звузили дорогу.
  • Якщо раніше там були смуги руху шириною 4,5 метра, то тепер — 3,5 метра. Частину дороги відмежували суцільною лінією, яку забороняється перетинати.

«Лікуємо Лебединського. Вулиця довгий час була ділянкою з підвищеною аварійністю та систематичним перевищенням швидкості», — написав у фейсбуку радник мера Віктор Перлов.

Чоловік додав фотографії, на яких видно, що робітники наносять на дорогу суцільну лінію. Як пояснив Перлов в дописі, смуги руху замість 4,5 метра впорядковують до 3,5. Тепер там є дорожня розмітка 1.1 (межа, яку перетинати заборонено)

Відео дня

При тому, на краю проїжджої частини з’явилася додаткова смуга, шириною 1,5 метри.

І попри те, що цей параметр збігається з розмірами велосмуги, в коментарях чиновники зазначають — «велосмуги там немає»:

«Коли там з’являться велосмуги, тоді й поговоримо. А поки що їх там немає», — писав керівник відділу розвитку велоінфраструктури міськради Андрій Сорокін.

Водночас, Віктор Перлов додав до допису фото, на якому по «велосмузі» їде велосипедист та підписав «Є перші користувачі🚲🚲🚲».

Нагадаємо, торік, 27 липня, на Лебединського сталася моторошна ДТП з 5 автомобілями! BMW виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з Mitsubishi Lancer. 

Після удару BMW повернувся у свою смугу, але там уже зіткнувся з Citroen Berlingo. Це ще не все — BMW знову опинився на «зустрічці» і вдарився об мікроавтобус Opel Vivaro. «Опель» відкинуло на в іншу смугу руху, де в нього в’їхала вантажівка «МАН». Ми дізналися чим закінчилася ця жахлива історія

ДОВІДКА 

Вимога звужувати дороги та створювати велосмуги прописана в нових державно-будівельних нормах, які набули чинності з 1 вересня 2018-го.

— Норми охоплюють низку принципово важливих змін для підвищення безпеки та комфорту на дорогах. Наприклад, можливості звуження ширини смуг, завдяки чому водії підсвідомо їдуть повільніше та уважніше, обов’язкове влаштування велодоріжок та велосмуг на дорогах, обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих переходах тощо. Все це успішно працює в багатьох країнах Європи та світу і відтепер проектуватиметься в нас, — казав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

ДБН є обов’язковими на проектування нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих вулиць і доріг у містах та селах України.

Опитування

Як ставитесь до звуження смуг руху на Лебединського?

Читайте також:

Фото в матеріалі: fb.com/perlov.viktor

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (41)
  • Анатолий Рыбак

    так как у нас выдаются права , не научилось ходить , а права выдали . ,а потом  проблемы то дороги узкие  , то знаки не те и не там поставили ....
  • Владислав Юрьевич

    Не улицы менять нужно , а бороться с лётчиками, радары и все такое .
  • Tonic Draziw

    Хз, хз.. В питере все по городу ездят на 75-80 км... И все там норм.. От водятлов зависят аварии, а не от хреновых дорог и придуманой полосы препятствий)
  • винницкий

    Если хотите жить в городе пожалуйста на общественный транспорт, а те кто накупили тазиков, обратно в село
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах Від читача 18:21 Благодійний проєкт "Толока в стилі джаз" 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up