Легкі салати із цукіні, томатів та та редиски: оригінальні рецепти від Клопотенка

Легкі салати із цукіні, томатів та та редиски: оригінальні рецепти від Клопотенка
  • Овочевий салат – найкраща страва, так як її основа – корисні та смачні овочі, які можна заправити ароматним маслом, додати будь-який сир та насіння. А також будь-який салат буде чудовим доповненням до будь-якої страви.

Кухар Євген Клопотенко поділився на своєму сайті рецептами смачних салатів.

— Не обов’язково чекати на літо, аби поласувати кабачками, так як їх часто вирощують у теплицях та вони з’являються на полицях магазинів ще навесні. Якщо ж ви не куштували свіжий кабачок – скористайтеся шансом, бо це неймовірно смачно. Оригінальний салат з кабачком, свіжою м’ятою та селерою змінить ваше уявлення про смак цього овочу назавжди, —  говорить кулінар.

Овочеві салати готуються дуже просто. Все, що вам потрібно зробити – це помити та нарізати овочі, змішати їх із заправкою, і готово. Але є ще кілька рекомендацій, які допоможуть перетворити ваш салат з хорошого на чудовий.

Відео дня
  • По-перше, використовуйте свіжі інгредієнти. Можливо, це й так зрозуміло, але не зайвим буде і нагадати, що для приготування салату треба використовувати тільки свіжі хрусткі овочі.
  • По-друге, намагайтеся додавати різноманітну свіжу зелень. Це надасть аромату та поживності будь-якому салатові. Використовуйте свіжу петрушку, кріп, кінзу, базилік, зелену цибулю тощо, аби знайти свій улюблений смак.
  • По-третє, експериментуйте із заправками. Це можуть бути різні види олії: ароматна нерафінована соняшникова, оливкова першого віджиму, лляна, кунжутна, горіхова тощо. Але зважайте, що деякі види олій можуть гірчити, тому куштуйте їх перед додаванням у салат. Словом, шукайте своє поєднання!

Євген Клопотенко зібрав добірку з кількох надзвичайно смачних салатів зі свіжих овочів. Їх об’єднує заправка з рослинної олії, а також оригінальні складові. А які саме – нехай залишиться інтригою!

Салат Кашик

Салат кашик

Аби вас не лякала назва, одразу пояснимо, кашик – це овочевий салат з Туреччини. Набір складових може здатися вам надто простим, але повірте, все разом вас здивує. Головна умова – нарізати всі овочі маленькими кубиками. Так вони будуть ідеально поєднуватися та утворювати божественну смакоту у вашому роті.

Салат з зеленню та кавою

Салат с томатами, зеленью и кофе

Якщо поєднати у салаті кілька видів зелені зі свіжими томатами, буде смачніше. А якщо ще й додати трохи меленої кави – вийде справжній експеримент, і він буде вдалий! Таке поєднання може здатися вам дивним, але просто спробуйте відкрити для себе цей неймовірний смак та приготуйте салат з томатами, зеленню та меленою кавою. Бо куштувати нове – це завжди добре!

Салат з цукіні та кабачком

Салат из цукини и кабачка

Моноколір виглядає круто не лише в одязі, але і в їжі. Якщо ви приготуєте цей чудовий салат з цукіні та кабачком, то впевнитеся в цьому і самі. Бо це не лише привабливо зовні, але й смакує неперевершено!

Салат з огірків та м'яти

Свежий салат из огурцов и мяты

Ми звикли, що у салаті має бути завжди кілька овочів. Але якщо ми скажемо, що і з одним з них можна отримати ідеальний смак? Здивовані? Все вирішують додаткові складники. Салат з огірків та м’яти доведе вам, як це смачно. М’ята освіжає, сік лимона надає приємної кислинки, апельсиновий сік злегка підсолодить, сіль урівноважить загальну ідею. А готувати такий салат добре не лише влітку. Спробуйте і не пожалкуєте!

Салат з ваніллю

Салат из томатов с зеленью и ванилью

Головне у цьому салаті – обов’язково використати всі три види томатів. Адже кожен з них має свій особливий смак та аромат, а вкупі вони смакують просто чудово. Додавши дрібку ванільного цукру та лимонної цедри, ви отримаєте оригінальний смак – це дуже грайливо та цікаво. Тож приготуйте салат з томатів із зеленню та ваніллю, і ви не пошкодуєте.

Салат з кінзою

Салат с томатами, зеленью и кинзой

Почнемо відразу з головного – овочі потрібно нарізати якомога тонше, в цьому вся ідея та смак. Ароматна олія додасть свого шарму, а кінза – насиченості. Цей салат з томатами, цибулею та кінзою вартує того, аби опинитися на вашому столі!

Салат з цукіні та редиски, зі смачною цитрусовою заправкою.

1. Виберіть молодий цукіні, щоб він був без насіння всередині та з м'якою шкіркою.

 

2. Редиска має бути солодкою та щільною, без гіркоти.

3. Редиска та цукіні відмінно поєднуються зі шпинатом, салатом айсберг, огірками, базиліком та часником.

4. Ідеальною заправкою для салату буде лимон або лайм, а також смачні та ароматні олії, наприклад, кедрова, кукурудзяна, лляна або гарбузова.

5. Дуже важливо знати, що чим довше цей салат стоятиме, тим краще овочі промаринуються, тим салат буде смачнішим.

Читайте також:

У цей день вітайте медичних сестер. Історія, заборони і прикмети 12 травня

На лікування до Європи відправляють хворих з Вінниччини. Як можна потрапити?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up