«Кривавий місяць». Як це виглядало у Вінниці та в інших містах?

«Кривавий місяць». Як це виглядало у Вінниці та в інших містах?
Вигляд супутника у Вінниці / фото Віталія Трубникова з фейсбуку
  • У ніч з 27 на 28 липня тривало найдовше за останні сто років місячне затемнення. У Вінниці його можна було побачити неозброєним оком. А як супутник Землі виглядав в інших містах?

Місячне затемнення над Україною розпочалося з 20:15 за київським часом. Повне затемнення тривало 1 годину 43 хвилини.

Місячне затемнення трапляється, коли природний супутник проходить крізь тінь від Землі. Спочатку вона злегка затемнює природний супутник, потім поступово перекриває Місяць. Звідти був й червоний колір нашого природнього супутника.

Увесь цикл до і після повної фази затемнення - авт.) тривав 3 години 55 хвилин. Таким чином це було найдовше повне місячне затемнення в 21 столітті.

Відео дня

Комуна Ганджі, Сицилія, Італія/ фото: @mougly1976

 

Алгарва, Португалія / фото: @doounias

 

Шассеральний регіональний парк, Швейцарія / фото: neo_falcon_creations

 

Вестерхейвер, Шлезвіг-Гольштейн, Німеччина / фото: andrebandke

 

Балі, Індонезія / фото: ysmith1288

 

гори поблизу Ванкувера, Канада / фото: kaiyhun

 

Нью-Йорк, США  / фото: worldaspirations

 

Голден Сіті Форт, Індія / фото: rajasthan.clicks

Читайте також:

Розпочинається пекельна спека —  синоптики уточнили прогноз

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up