«Краще все залишити так, як є»: вінничани про зміну дати святкування Різдва

«Краще все залишити так, як є»: вінничани про зміну дати святкування Різдва
  • Предстоятель ПЦУ, митрополит Епіфаній повідомив, що якщо суспільство того бажатиме, Різдво можна святкувати за григоріанським календарем 25 грудня, замість 7 січня. Ми запитали перехожих вінничан, коли, на їхню думку, варто святкувати Різдво

 

Надія (69), пенсіонерка:

— На мою думку, краще все залишити так, як є. Щоб шостого числа був Святий вечір. Я так вихована, я звикла святкувати саме у цей день. Можливо для молоді ближче 25 число, можливо їм легше звикати.

Юлія (27), менеджерка з продажів:

— Навіть якщо святкування Різдва справді перенесуть, наша родина буде традиційно святкувати його сьомого січня. Це передається з покоління до покоління, тому ніщо не може змінити цієї традиції.

Ольга (50), пенсіонерка:

— Буду святкувати 25 грудня. По-перше, у мене день народження, по-друге, я святкую католицьке Різдво. Я дуже люблю це свято і добре, якщо його перенесуть на грудень. У мене все співпаде.

Олександр (27), кухар:

— Не хочу, щоб щось змінювалося. Не треба цього робити. Нехай все лишається так, як було завжди. Була пропозиція змінити день святкування Різдва, якщо цього хотітиме суспільство. Навряд чи так буде.

Василь (66), пенсіонер:

— Якщо весь світ буде святкувати Різдво у грудні, то і я не проти так робити. Але сьоме число нам ближче. Ми багато років збираємося у родинному колі саме сьомого, напевно, на те є причини.

 

Сергій (38), спортсмен:

— У грудні і так свят вистачає. Це ж якраз йдуть новорічні приготування, святкують Миколая. А січень у нас завжди асоціюється з Різдвом. Принаймні мені звичніший саме цей місяць. 

Опитування

Коли будете святкувати Різдво?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (62)
  • Світлана Винник

    Доволі серйозні пропонуються зміни,вважаю,що час покаже,але в моїй сім' ї навіть не обговорюється коли будемо святкувати Різдво,плануються приїзди,гостювання 7 січня,в найближчому оточенні теж.Можливо з часом прийдешні покоління перелаштуються, на новий лад, а 25 грудня святкуємо символічно.
  • Евражка Авачинская

    А что тут обсуждать ? Католики празднуют 25-го декабря, а  в Православии не переводился календарь на две недели назад, как у католиков, поэтому празднуется , как и сотни лет до этого - 7 января. Заметьте, затем идет Старый Новый Год, то есть празднование Нового Года ПО СТАРОМУ СТИЛЮ ( календарю).
  • Торон Туй

    Вменяемых осталось 3 процента...
  • Evgenija Zaveryha-Sasuk

    До 1929 року святкували 25
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up