Контейнерів для одягу поменшало. Куди подіти стару одежу?(КАРТА)

Контейнерів для одягу поменшало. Куди подіти стару одежу?(КАРТА)
  • Контейнерів було три, тепер - тільки два. Третій - "відпочиває" від вандалів на подвір'ї "Ековіну". Але є ще кілька місцин, куди можна вивантажити старий одяг
  • Що не варто кидати до контейнерів благодійного збору речей
  • Куди звертатися, якщо хочете віддати речі, або, навпаки, звернутися за допомогою

Перед Новим роком прийнято позбавлятися усього старого, у тому числі і перебирати старі речі із гардеробу. Якщо вони у гарному стані, їх можна віддати нужденним. Але є і варіант завантажити речі до одного із контейнерів для одягу. Нагадаємо, їх встановили за ініціативою благодійного фонду «Подільська громада» та комунального підприємства "ЕкоВін".

Раніше таких контейнерів для старого одягу було три: на площі Коцюбинського, Європейській площі та площі Фонтанній (Зодчих, 16). Зараз працюють тільки два. Через серпневий випадок вандалізму механізм контейнера, що на площі Коцюбинського, пошкодили. Зараз він, полагоджений стоїть на території підприємства “Ековін”, поки вирішується питання, де його ставити.

Відео дня

— Там була проблема із ромами - просто неможливо впоратися: ходили туди як на роботу. Постійно витягали речі із контейнера, і причому було і таке, що роздягались прямо там, на місці, а свої речі туди кидали. Пробували викликати поліцію, але вони тут безсилі, адже ті речі, які вони крадуть, не мають власника. Зараз підшукуємо нове місце для контейнера, яке би більш-менш охоронялося, - розповіла Леся Найчук, керівник грантового відділу та програм благодійного фонду “Подільська громада”.

У холодні пори року речей несуть набагато менше: зараз працівники “Ековіну” забирають контейнери 2 рази на тиждень, влітку ж - 3 і більше.

Проте є змога приносити речі також безпосередньо до офісу благодійного фонду  “Подільська громада” за адресою вулиця Брацлавська, 27А.

— Інтенсивність зростає у перехід між сезонами, коли люди перебирають одяг у шафах, відбирають речі. Зараз ганчір’я і непотріб кидають частіше. Якщо на початку ще було багато хороших речей, то зараз 30% на притулок “Планета” видаємо, бо вони у жахливому стані.

Вдома — купа старого одягу. Куди віддати?

Адреса фонду “Подільська громада” — вул. Брацлавська, 27А

Номери телефонів благодійного фонду "Подільська громада":

067-491-60-25, 0432-61-20-72.

Адреси контейнерів для одягу

1. площа Європейська,

2. вул. Зодчих, 16 (Фонтанна площа),

3. у офіс “Подільської громади” за адресою вулиця Брацлавська, 27А теж можна нести одяг, або звертатися за індивідуальною допомогою.

До контейнеру для одягу треба кидати:

1. чистий чоловічий, жіночий та дитячий одяг;

2. чисте парне взуття;

3. чисту постільну білизну

; 4. паски і сумки;

5. ковдри і подушки;

До цього баку не несіть:

1. забруднений одяг чи текстиль;

2. текстильні відходи чи обрізки;

3. матраци, килими чи ізоляційні матеріали;

4. взуття без пари.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    "Там була проблема із ромами"

    Давайте називати речі своїми іменами-проблеми завжди створюють ЦИГАНИ. А роми тут ні до чого. Так саме,як колі,васі,петі...
  • Юра

    навіщо ці посередники, несіть відразу в секондхенди

    Олексій reply Юра

    Це для third-хендів збирають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up