Колонію на Вінниччині перероблять на табір для російських військовополонених

Колонію на Вінниччині перероблять на табір для російських військовополонених
  • Кабінет Міністрів України виділив 3,2 мільйони гривень на перепрофілювання Могилів-Подільської колонії на Вінниччині на табір для тримання російських військовополонених.

Могилів-Подільську виправну колонію перепрофілюють на табір для тримання військовополонених рф. Відповідне розпорядження прийняв Кабмін 3 листопада 2023 року №1005-р

Згідно з розпорядженням, Міністерство юстиції отримає 3,198 мільйони гривень для здійснення заходів із перепрофілювання державної установи «Могилів-Подільська виправна колонія (№114)» Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань на табір для тримання військовополонених.

До 28 грудня Мінекономіки, Мінфін та Держказначейство мають відзвітувати про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням.

Відео дня

 

Нагадаємо, що перший табір для цієї категорії утримуваних — «Захід 1», з’явився у травні 2022 року і розташований на території виправної колонії у Львівській області. Для його функціонування влада виділила 56 млн грн у 2022 році та 20,48 млн грн за перші шість місяців 2023 року. ЗМІ раніше показали умови проживання в таборі для полонених окупантів, де є кімната для відпочинку, їдальня (триразове харчування), душові, бібліотека, спортивний майданчик та шпиталь. Крім того, тут діє магазин, де полонені можуть придбати їжу, одяг, засоби особистої гігієни та догляду.

Довідка:

Могилів-Подільську виправну колонію (№114) створили в 1983 році як виховно-трудовий профілакторій. Ус­танова виконання покарань була розташована на території та у казармах колишнього артилерійського полку, із лімітом наповнення 300 осіб.

У 1992 році профілакторій реорганізували в установу виконання покарань посиленого режиму із лімітом наповнення 300 осіб.

У 2004 році Могилів-Подільська виправна колонія була перепрофільована на установу се­реднього рівня безпеки.

Опитування

Друзі, як ви ставитеся до створення табору для полонених окупантів на Вінниччині?

 

Читайте також:

Медики 59-ї бригади знайшли російського Ваню, що заблукав після невдалого ворожого штурму

Лідер організованого злочинного угрупування з-за ґрат налагодив наркотрафік до Стрижавської колонії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • Неля Совенко

    Три мільйони?Вони там зовсім йобнулись?
    Я розумію,що нам потрібний обмінний фонд.Але!!!Наших привозять змучених і надломлених.Без належної медичної допомоги.Заморених голодом.
    А в нас йопта їм санаторії будують...
    Якщо могли там існувати українські в'язні(в цій тюрмі), то і орки зможуть жити без "ремонту".
  • Наташа Кулык

    Який табір на війну кошти,правильно в той час як наші хлопці гинуть за нас щоб ми і наші діти могли спати в тиші,наша влада дороги римонтує парки облаштовує це класно але я проти цього всього на війну їх усіх нахер до наших хлопців які там гинуть. На війну усі гроші а не в кармани і на зекві.
  • Ларіса Гачковська

    Хай відновлюють міста які розгромили,або розмінування території.
  • Марія Бобрик

    А чому на Вінниччину?!😠 В Кончі Заспі поселити таких "гостей дорогих"!!!,там-"онли-клюзів",і мільярди не потрібно витрачати...

    Віра Котик reply Марія Бобрик

    Марія Бобрик я з вами згодна,та ще кормити і лікувати.

keyboard_arrow_up