Кінець епохи: Головну ялинку міста відправляють на металобрухт. Ставлять нову

Кінець епохи: Головну ялинку міста відправляють на металобрухт. Ставлять нову

Каркас головної ялинки міста, який прослужив Вінниці близько 30 років, відправляють на металобрухт. Нову конструкцію замовляли на броварському заводі металоконструкцій. Вона вища і міцніша за стару

– Конструкція  старої ялинки поржавіла, метал витончився і держгірпромнагляд не пропускає її для експлуатації. Ялинка зносилась, - розповідає заступник начальника МКП «Вінницязеленбуд» Микола Зелецький . - Стару ялинку відправляємо на металобрухт.
За словами Миколи Зелецького, нову ялинку замовляли на броварському заводі металоконструкцій. Вона на чотири метри вища за стару і коштувала місту 250 тисяч гривень. Металеву конструкцію старої ялинки теж привезли в парк. Звідси її відправлять на переробку.




Крім висоти нова ялинка від старої відрізняється товщиною металу та розміщенням труб, на які монтуватимуть живі ялинки. Замість чотирьох міліметрів  метал використали  п’ятиміліметровий. Конуси, які триматимуть ялинки розміщені не в ряд, а зі зміщенням – в шаховому порядку. Це зроблено для того, щоб ялинка була більше схожа на справжню.







- Стара ялинку встигла побувати по всьому місті: ставили її і в парку, і перед міською радою, і перед «Книжкою», - каже Микола Зелецький.  – Вона була зроблена ще за часів Радянського Союзу і прослужила місту близько 30 років. Нову конструкцію привезли лише вчора, на ній навіть фарба ще не встигла добре висохнути.
Монтаж  живих ялинок на конструкцію робітники планують проводити завтра, 7 грудня. Сьогодні до кінця дня встановлять каркас. Зараз у парку працює сім робітників та підйомний кран.


- Заготували близько 300 живих ялинок, - каже Микола Зелецький. – Вони вже у нас на базі. Ялинки від одного до семи метрів.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Прокоповна Проня

    Заборы, елки. Платите налоги, лохи.
  • Виктор Колисевич

    А не краще поставити живу ялинку, за 30 років було би вирубано 30 ялинок, а так 300х30=9000 ялинок, 9000 ялинок, вдумайтесь, та ще конструкціїї, монтажні роботи і т.д. Це що, клепки в керівників нема? В Києві ставлять живу ялинку, і це правильно! Треба берегти природу і гроші теж.

    Vanya reply Виктор Колисевич

    Новые вырастут.

    Александр Сенкевич reply Виктор Колисевич

    Петиція про головну ялинку міста

    http://e-dem.in.ua/vinnytsia/Petition/View/578

  • Zh Юра

    така критична іржа, просто жах))) на першому фото взагалі різаком нагрівали і потім не пофарбували)) та й 4 мм. 30-річний метал мабуть надійніший, ніж нинішній 5 мм.)

    Анонім reply Zh Юра

    300 ялин!!! Який жах... А виростити там живу ялину, яка через років 50 буде висока, - слабо?

    Vanya reply Анонім

    Новые вырастут.
  • Anonymous

    250т грн- то це копійки.  Стару відремонтувати і покрасити тис за 10-15  тис грн це дурниці.  Писали що студентам стипендія потрібна.  Це проплачені студенти.  Їм ялинку встановлять, гайда святкувати . Лише каркас 250 т грн. ялинки робота ще мільйон. Яка там стипендія, навіщо у нас ялинка буде. Приємно відчувати турботу ВЛАДИ.

    Vanya reply Anonymous

    Тебя, Експерта, спросить забыли.

    Анонім reply Anonymous

    Бредятина человека далекого от машиностроения и техники в целом.

    Вы бы хотели, чтоб та конструкция рухнула на людей? 30 лет это срок и если вы не вкурсе - метал может приобретать усталость + коррозия, которую не везде увидиш, а нагрузки, которые испытывает каркас вы посчитать можете?

    Если относится к вопросу по вашему - то лучше её вообще не ставить тогда, чем латать прогнивший каркас

    Anonymous reply Анонім

    Шановний опонент, Ви напевне мали на увазі "коррозионная усталость"? Так я згоден, конструкція судячи по  фото потребувала ремонту та фарбування. Але судячи з фото конструкція не має критичних ушкоджень. Експлуатація 30 днів у рік, далі зберігання. Якщо б конструкція  мала б більш сутєві дефекти автор виклав би фото. На мій погляд  250 тис  це немалі кошти, при закликах влади затягнути паски.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up