Кінець епохи Бровка. Уперше за 20 років у Могилеві склав присягу новий голова міста

Кінець епохи Бровка. Уперше за 20 років у Могилеві склав присягу новий голова міста
У новообраній міськраді Могилева-Подільського представники шести партій. Скрін відео телекомпанія "Краяни".
  • Двадцять років прикордонним містом Могилів-Подільський керував Петро Бровко.
  • На нинішніх виборах переміг інший кандидат.
  • З переваг гою у 23 голоси виграв Геннадій Глухманюк.
  • До і після голосування місто патрулювали нацгвардійці, виборчу документацію вивозили на «броньовику».

Новообраний голова Могилів-Подільської ОТГ Геннадій Глухманюк місцевий підприємець. Власник мережі магазинів будівельних матеріалів і продуктових.

На попередніх виборах він уже намагався позмагатися за крісло міського голови. Але зняв кандидатуру. Обставини змусили. Як розповідають у місті, під час виборчої кампанії спершу чоловікові спалили авто, потім погрожували йому і сім’ї.

Відео дня

На нинішніх виборах були застосовані посилені заходи безпеки. За словами одного з містян, вулиці патрулювала Нацгвардія. Озброєні гвардійці постійно чергували при вході до міської виборчої комісії. Вона працювала у Будинку школярів, що на центральній вулиці міста.

—Документи вивозили якимось броньовиком, — розповіла одна з могилівчанок. — Весь автомобіль заґратований. Люди з автоматами. Якраз проходила в цей час, аж страшно стало.

Всі нові обличчя

Могилівчани першими в області провели сесію новообраної ОТГ. Серед 33-х депутатів є наша колега, місцева журналістка, керівниця комунальної телекомпанії «Краяни» Тетяна Фоменко. Вона поділилася враженнями від участі у роботі сесії з 20minut.ua.

За словами Тетяни Фоменко, вона балотувалася від партії «Українська стратегія Гройсмана», у новій раді всі нові обличчя.

Склад депутатського корпусу повністю оновився.

Депутат звернула увагу на декілька обставин.

—Новий голова зовсім небагатослівний, — розповідає пані Фоменко. — Його перший виступ складався з трьох-чотирьох речень. Причому, одне з них містило слова подяки виборчій комісії за роботу.

Після складання  присяги вірно служити громаді й Україні, пан Глухманюк повідомив депутатам про своє головне завдання на нинішньому етапі — об’єднати депутатський корпус незалежно від політичних поглядів заради служіння громаді.

Закликав усіх підвести риску під виборчими перегонами і об’єднатися задля спільної роботи.

Склад виконкому доповнять старостами

Таємним голосуванням на сесії обрали секретаря міськради. У бюлетені значилося одне прізвище  — Тетяни Борисової.

Вона економіст, до переходу у міськраду працювала на одному з місцевих підприємств.

За неї проголосували 29 депутатів із 32-х присутніх.

Першим заступником голови став Петро Безмещук. Раніше він очолював громаду у приміському селі Немія.

Заступником голови обрали Михайла Слободянюка, який працював теж на посаді заступника голови районної ради.

Визначилися з керуючим справами міськради. На цій посаді працюватиме  Володимир Вербоовий, він був начальником відділу районного управління Держпродспоживслужби. Розповідають, що Володимир добровльцем пішов в АТО. До речі, його дружина пані Оксана також обрана депутатом.

У складі виконкому буде девять осіб, кандидатури чотирьох з них уже затвердили, інших назвуть пізніше, ними стануть старости громад. Загалом до Могилів-Подільскої ОТГ увійшло 14 населених пунктів.

Кого представляють депутати?

Найбільше у новообраній раді представників парії «Слуга народу» - 11.

На другому місці депутати від «Української стратегії  Гройсмана» — дев’ять.

По чотири представники від політичних сил «Європейська солідарність» Петра Порошенка і «Опозиційна платформа – За життя».

Від партії «За майбутнє» у раді три депутати.

«Блок Юлії Тимошенко» має найменше у порівнянні з іншими — два депутати.  

Фото Тетяни Фоменко.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Володимир Ремажевський

    А не 30???
  • Света Шевчук

    Чекайте, а Саволюк М. також переміг Бровка? До речі дуже одіозна особистість:)  І ця подія була не 20 років тому. Тобто не 20 років. Чи я помиляюсь?
  • Павел Парфенюк

    Якось так...
    Не розтраюйтесь життя триває...
  • Читач68

    А члєном якої партії він буде?
    Бо депутати там ватні в більшості: СН, опзж, за майб, БЮТ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up