Кава знайде вас сама: у Вінниці з'явилась кав’ярня на колесах

Кава знайде вас сама: у Вінниці з'явилась кав’ярня на колесах
  • Кавомобіль - подарунок місту на честь дворіччя креативного простору “Артинов”
  • Авто їздитиме усією Вінницею у пошуках кавоманів.
  • Головне питання - де шукати сам кавовий “баркас”?

Бус команда креативного простору “Артинов” знайшла через Інтернет. А знайшовши, вирішила, що ретромобіль чудово доповнить атмосферу їх закладу. Як кажуть у креативному просторі, “кавове” авто — насправді подарунок місту з нагоди дворіччя закладу.

Близько місяця пішло на те, щоб розробити концепцію кав’ярні-бургерної (або artinovbus, як його називають організатори). І ще більша частина сьогоднішнього дня — аби пустити цей BARKAS B1000  “у вільне плавання”.

Відео дня

Еспресо з “баркасу”

Близько другої години дня, 6 вересня, під розмірений стукіт дощу ретромобіль ще облаштовувався технікою та усілякими атмосферними дрібничками.

— Це вже була кав’ярня на колесах, ми просто модернізували авто ззовні і забрендували написами “#artinovbus”, - каже Дмитро Лісовий, один із ініціаторів проекту artinovbus і, за сумісництвом, бариста “кавового” ретромобіля.

Ніяких додаткових вмінь, окрім як призвичаїтися до водіння автомобіля, хлопцю не знадобилося.

—Я гадав, що після “дев’ятки” зможу керувати будь-яким транспортом. Але коли сів за “баркас”, подумав, що після нього вже будь-яке авто мені підкориться. Тобто, його назва повністю співпадає з тим, як він керується і як їздить.

— А що у вас за кава? - тим часом запитує у Дмитра чи не перша відвідувачка.

— Різна..  Еспресо, американо, лате… Еспресо, до речі, 12 гривень коштує.

Дівчина обирає вид напою і терпляче чекає, доки бариста дає коментар журналісту.

Дмитро  працюватиме у артинов-бусі поки що з напарницею.

— Треба трішки опанувати приготування бургерів, тому сьогодні мені допомагатиме колега Христина. Із приготуванням кави у мене все добре.

Асортимент напоїв та ціни, розповів Дмитро, такий, як і в “Артинові”. Щодо графіку роботи каже: “приблизно з 7.00 до 23.00”.

“Не просто кава”

— Цей бус - частина “Артинова”, а не окремий проект, — розповів керуючий креативним простором “Артинов” Денис Чернуха. — Це буде не просто кава. Бус повністю забрендований під нас. Кавомани зможуть брати участь у акціях та отримувати знижки через артинов-бус. Наприклад, купуєш каву в бусі, а отримуєш бонус в “Артинові”. Нас не цікавить формат “кавомобіля”. Люди повинні ще і спілкуватись, знаходити можливості для розвитку.

Курсуватиме усією Вінницею

Бігти за кавою із бусу до “Артинова” нема потреби, адже старенький “баркас” буде невпинно борознити простори Вінниці: сьогодні знайдете біля “Політеху”, завтра - неподалік Будинку офіцерів. Достеменно карта руху artinovbus буде відома на День міста, 9 вересня.

— Звісно, будуть фіксовані місця, де стоятиме ретромобіль. Ми зараз узгоджуємо з міською владою питання з дозволами про місця, де можна буде розміщуватися. Створюватимемо творчі вечори та кінопокази спеціально під артинов-бус.

Де шукати?

Денис Чернуха розповів, що більш-менш офіційне відкриття артинов-бусу для вінничан відбудеться все-таки 9 вересня, на День міста.

— Шукайте нас на Соборній. Ми облаштуємо навколо буса місця для відпочинку: зручні пуфи, настільні ігри.  І, до того ж, ми завжди постійно постимо новини у Фейсбуці та Інстаграм, тож точки, де стоятиме бус, та терміни роботи можна буде дізнатися згодом.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Peter Razumovsky

    Artynov.
  • Алексей Ткаченко

    Бургеры очень вкусные! Категорически рекомендую!
  • Ols Kat

    А для чого шукати цей бус? По мiсту й так повно кав'ярень, а хто поспiшає, той може хоч у продуктовому магазинi з собою взяти (смак не той, але прокинутись поможе).
  • Володимир

    Розкажіть краще як учора зранку цей дебіл перекрив полосу для руху і створив пробку. І так було важкувато проїхати ще й це одоробло стояло на пів дороги
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up