«Католики теж мають право на свято». Вінничани про новий вихідний 25 грудня

«Католики теж мають право на свято». Вінничани про новий вихідний 25 грудня

Запитали вінничан про їх відношення до призначення Верховною радою нового вихідного дня - 25 грудня та відміну вихідного 2 травня.

Сергій (59), працівник культури:

Католиків  в країні багато, тож, вважаю, що це доцільно. Треба було б другого травня залишити вихідним. Для людей. Бо сюди примішують політику, а насправді що ми робимо: 1-2 травня їдемо садити картоплю.

 

Відео дня

Віктор (57), безробітній:

Нормально. Хай буде. Треба працювати, але й треба час для відпочинку. 2 травня відмінили, ще восьме березня хочуть відмінити, тому це не буде зайвим святом. Баланс залишається

 

Вікторія (25), промоутер:

Я православна людина, але ми маємо підтримувати католиків. Знаю,  у селі Мурафі живуть католики і взагалі у Вінниці багато людей цієї віри. Треба шанувати і свої свята і католицькі. Від бога ніхто не відмовляється, і ми не повинні

 

Олександр (26), поліцейський:

Це солідарно. В Україні проживає багато католиків, особливо на заході країни. І таке рішення я вважаю солідарним. Якщо говорити про інші релігійні течії, то їх не так багато.

 

Альона (35), продавець:

Позитивно. Хай святкують люди. Ми сім’єю святкуємо і православне, і католицьке Різдво. В мене куми католики. Щороку ми на це свято їздимо у Буковель до родичів. Мені особисто буде зручно, коли цей день буде вихідним.

 

Олена (57), безробітна:

Нормально. Треба поважати різних людей. Католики теж мають право мати вихідний у своє свято. Я взагалі не проти свят. Але мені здається, що зараз в країні є багато нагальніших проблем, які варто вирішувати.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • DinDin

    Теряется самобытность культуры..праздники..отмена отчества...и прочее...во-вторых,  это не самые главные вопросы в стране..пока всех отвлекли этим законом  - протянут что-то стремное...

    А в-третих, судя по тому что фото дневные спрашивают безработных...и всяких праздных шатальцев типа промоутеров -  да..эти люди точно знают что лучше для нашей страны..
  • Задунайский Торонтуй

    А Ханука с Пейсахом?

    Продолжайте голосовать. Рішення прийнято!!!
  • Anonymous

    Цікаво,а у Польщі 7 січня теж є вихідним днем?
  • Порошок

    Вообще то государство не должно ничего связывать с религией. Выходных не должно быть

    Soj Stein reply Порошок

    у цьому випадку солідарна з першим коментарем в статті - "насправді що ми робимо: 1-2 травня їдемо садити картоплю". Треба робити вихідні на посадку, прополку і копку картоплі)))

    Olvol reply Soj Stein

    В мае картошку садить уже поздно. Надо только в апреле. А вот для фасоли май в самый раз. В том, чтобы существовали выходные, совпадающие с огородом, плохого не вижу. Лучше трудовой выходной. Потому что 25 декабря будет ПЬЯНОЧНЫЙ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up