Капітальний ремонт будинку на умовах співфінансування. Покрокова інструкція

Капітальний ремонт будинку на умовах співфінансування. Покрокова інструкція
  • На території Вінницької ОТГ діє програма проведення капітальних ремонтів у житлових будинках на умовах співфінансування.
  • 30% вартості робіт сплачує замовник, решту витрат покриває міський бюджет. Розповідаємо, як скористатися такою можливість.

— Програма проведення капітальних ремонтів у житлових будинках в нашому місті набуває все більшої популярності. З кожним роком кількість вінничан, які виявляють бажання долучитись до цієї програми зростає, — кажуть у Департаменті житлового господарства Вінницької міської ради. — Це і не дивно, адже на умовах співфінансування проєктних робіт замовник (співвласники) сплачують 30% від загальної суми, решту витрат покриває міський бюджет.

Покроково розповідаємо про процедуру отримання допомоги у проведенні капітального ремонту.

Перший крок

Уповноважена особа або голова правління ОСББ багатоквартирного будинку звертається до підприємства, що здійснює управління їхнім будинком (обслуговує будинок) або у разі самостійного управління звертається напряму до нашого департаменту та отримує інформацію щодо порядку проведення капітального ремонту. Після чого інформацію потрібно опрацювати разом зі співвласниками будинку.

Відео дня

Другий крок

Уповноважена особа або голова правління ОСББ багатоквартирного будинку організовує та проводить загальні збори співвласників, на яких приймається рішення щодо:

  • надання згоди співвласників на участь у співфінансуванні конкретного виду капітального ремонту;
  • застосування будівельних матеріалів для виконання обраних робіт та вибору проєктної організації;
  • надання погодження голові об’єднання або підприємству, яке обслуговує будинок, замовити проєктно-кошторисну документацію (ПКД) і її експертизу та згоду на оплату даної процедури коштом коштів співвласників будинку;
  • надання повноважень Уповноваженій особа або Голові правління ОСББ багатоквартирного будинку підписати договори на виконання ПКД ті її експертизи і підряду по капітальному ремонту від імені співвласників будинку.

Третій крок

Уповноважена особа або голова правління ОСББ багатоквартирного будинку подає заяву до підприємства, яке здійснює обслуговування будинку, або до департаменту житлового господарства щодо спільного обстеження будинку з працівниками технічного нагляду та складання акту обстеження (завдання на проєктування).

Четвертий крок

Відповідно до протоколу, уповноважена особа або голова правління ОСББ багатоквартирного будинку укладає договір з проєктною організацією (виконавець) та ДЖГ (координатор) та замовляє експертизу (за кошти співвласників).

Згідно з проєктною вартістю уповноважена особа або голова правління ОСББ забезпечує збір відповідної суми співфінансування на виконання капітального ремонту.

П'ятий крок

Уповноважена особа або голова правління ОСББ багатоквартирного будинку подає до департаменту житлового господарства з супровідним листом:

  • протокол загальних зборів: згода на участь у співфінансуванні та надання згоди на підписання договору підряду від імені співвласників багатоквартирного будинку;
  • інформацію про наявність відповідної суми співфінансування на виконання капітального ремонту;
  • проєктно-кошторисну документацію;
  • експертні висновки (за необхідності).

Шостий крок

Департамент житлового господарства проводить процедуру торгів на загальну суму проєкту з метою визначення підрядника робіт.

Сьомий крок

За результатами торгів укладається тристоронній договір підряду на виконання капітального ремонту житлового будинку:

  • Замовник — департамент житлового господарства;
  • Підрядник — виконавець робіт, який визначений за процедурою робіт;
  • Ініціатор — уповноважена особа або голова правління ОСББ згідно з протоколом загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку.

Восьмий крок

Уповноважена особа або голова правління ОСББ багатоквартирного будинку на підставі укладеного договору перераховує на розрахунковий рахунок підрядної організації суму співфінансування, зазначену у договорі.

Дев'ятий крок

Під час виконання капітального ремонту житлового будинку на замовлення департаменту житлового господарства здійснюється технічний нагляд за капітальним ремонтом. По завершенню ремонту підписується трьома сторонами акт виконаних робіт і проводиться остаточна оплата робіт за рахунок коштів міського бюджету.

 

Читайте також:

Працівникам системи МВС піднімуть зарплати. Коли та на скільки зростуть виплати

В Україні вводять державне регулювання цін на низку продуктів: список та опитування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)

keyboard_arrow_up