Кадилак Преслі, Обами і радянські “Чайки”. У Вінниці діє музей іграшок

Кадилак Преслі, Обами і радянські “Чайки”. У Вінниці діє музей іграшок

У Вінниці з’явилась нова “родзинка” - єдиний діючий музей транспорту в Україні, де можна не тільки подивитися на експонати, але й трохи погратися ними. Але тільки в присутності власника музею, який збирав експозицію протягом 40 років.

 

Колекціонер з Вінниці Олександр Вдовиченко розповідає, що почав збирати колекційні автомобілі ще з дитинства, а про власний музей мріяв понад 10 років.

- Коли мені було 8 років, я купив першу модель за 1 рубель, донецької фабрики, це був «Фіат» 125, 1973 року. З того часу я періодично поповнюю колекцію. Вже назбиралося близько 4 тисяч моделей. В колекції є дуже коштовні автомобілі 70-х років, які випускалися в малій кількості, - каже колекціонер.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Серед експонатів музею легкові автівки, вантажівки, військова техніка, автомобілі медичної служби, пожежна техніка, серія поліцейських автомобілів світу, трактори, мотоцикли, тощо. Більшість експонатів представлена у масштабі 1:43. А ще є кілька моделей 1:24.

- Моя найулюбленіша модель, це радянська, чорна “Чайка”, - розповідає власник колекції. - Вона важка, тут все відкривається і навіть є символ олімпіади.

Олександр працює викладачем у Вінницькому національно технічному університеті на кафедрі автомобілів та транспортного менеджменту.

Деякі експонати музею були привезені з інших країн, таких як Німеччина, Іспанія, Італія, Америка, Росія.

- До мене часто приходять інші колекціонери як з Вінниці, так і з інших міст, - каже Вдовиченко. - І деякі аж “душаться” від заздрощів, пропонують гроші або обмін, щоб отримати бажану модель.

І в підтвердження під час розмови у музей зайшов ще один колекціонер, якого звати також Олександр.

- І скільки у вас тут 43-к? - каже гість. - Та як це єдиний музей у країні, я таких по містам бачив десятками?

Після невеличкої суперечки, обидва колекціонери заспокоїлися і займалися улюбленною справою - детально розглядали моделькі, а власник колекції - розповідав про кожну машинку.

Previous Next

Музей колекційних моделей транспорту знаходиться у приміщенні ТЦ “Кемпа” у Зоні відпочинку, де працює щодня з 12:00 до 23:00. Вхід для дорослих - 15 грн. А для школярів - 5 грн. Колекціонер запрошує групи школярів на екскурсії. Дізнатися додаткову інформацію можна за телефоном: 097-678-68-19

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up