Із 26 травня від Вінниці до Києва можна буде доїхати за 2,5 години

Із 26 травня від Вінниці до Києва можна буде доїхати за 2,5 години
Швидкісний поїзд інтерсіті курсуватиме через Вінницю між Києвом та Тернополем з 26 травня. Він дорожчий експресу, бо комфортніший. А ще тому, бо до столиці може домчати від нашої станції лишень за 2,5 години.

- Це не Хюндай, - заспокоїли на залізничному вокзалі станції Вінниця. – Цей поїзд схожий на «Подільський експрес», але кращий. Вагони у нього з телевізорами, кондиціонерами та м’якими сидіннями зі скляними перегородками. Є місця першого та другого класу і кафе.  
Сформований новий постійний денний потяг інтерсіті сполученням „Київ-Тернопіль” із вагонів із локомотивною тягою вітчизняного виробництва – Крюківського вагонобудівного заводу. Вони не зовсім нові. Як вказали на сайті Південно-Західної залізниці, виготовлені вагони були у 2003 році і раніше використовувалися для формування поїздів 167/168 та 165/166 „Київ-Дніпропетровськ”.



Категорія „інтерсіті” означає, що маршрутна швидкість поїзда – 80-90 кілометрів на годину. І тому новий потяг відстань зі станції відправлення до кінцевої буде долати за трохи менше ніж шість годин. А між Києвом до Тернополем дистанція у 486 кілометрів.
Крім того, новий експрес буде матиме мінімум зупинок. Зупинятиметься, на відміну від існуючих рейсів, тільки у Вінниці, Козятині та Хмельницькому.
Для вінничан буде цікаво, що з нашої станції до Києва інтерсіті промчить лишень за 2,5 години. Для порівняння, звичайний регіональний експрес їде від Вінниці до столиці більше чотирьох годин (4 години 20 хвилин), а прискорена електричка, тобто регіональний експрес, прямує маже три години (2 години 50 хвилин).
Як розповіла старший квитковий касир залізничного вокзалу на станції Вінниці Ірина Кравець, розклад прибуття нового швидкісного поїзда такий:
„Тернопіль-Київ” відправлятиметься з Тернополя в наш бік о 23.14 і прибуватиме у Вінницю вночі, о 2.39. У Києві він буде рано вранці, о 5.15. Час у дорозі: 5 годин 57 хвилин.
„Київ-Тернопіль” відправлятиметься зі столичної станції Київ-Пасажирський о 16.00. У Вінниці він буде о 18.30. На кінцевій, у Тернополі, - о 21.54. Час у дорозі: 5 годин 54 хвилини.
Попередній продаж квитків на новинку Південно-західної залізниці відкрили, як годиться, за 40 діб. І досі вже продали майже половину квитків.  

Яка ціна поїздки в інтерсіті?
В квиткових касах вінницького вокзалу назвали вартість квитка без додаткових послуг, тому сміливо накидайте кілька гривень до вказаних нижче сум на чай та за придбання білета через касу попереднього продажу.  
Вартість проїздки у вагоні другого класу інтерсіті більше, ніж в чотири рази дорожча, від ціни квитка на елетричку підвищеного комфорту: якщо на регіональний елетропоїзд подорож між станціями Вінниця та Київ коштує 25 гривень, то в інтерсіті - 106 гривень 77 копійок. У вагоні першого класу ціна квитка 184 гривні 48 копійок.
А щоб доїхати з Вінниці до Тернополя чи назад у вагоні другого класу треба буде заплатити 115 гривень 42 копійки. У першому класі – 200 гривень і 25 копійок.  
Ціна поїздки від станції відправлення до кінцевої така: 123 гривні 50 копійок за другий клас та 226 гривень 80 копійок – за перший.  

Це салон вагону прешого класу


А це - другого


Доречі
Новий денний поїзд категорії інтерсіті включили у літній розклад, який вступає у дію вночі з суботи на неділю (з 25 на 26 травня), з 0.00.
- У літньому розкладі значних змін немає, - каже Ірина Кравець. - Деякі потяги змістилися в часі, але не значно. І якщо раніше на літо додавалися по нашій станції три поїзди, то цього року, не рахуючи інтерсіті, доданих два. Це поїзди на Сімферополь та Одесу.
Натомість зняли з розкладу денний регіональний експрес „Кам’янець-Подільський-Київ” і проїзди „Київ-Чоп” та „Київ-Львів”.
Всього по Південно-Західній залізниці додали сім потягів, більшість із яких не через Вінницю. А Укрзалізниця повідомляє: по країні всього запустить на літо 93 літні поїзди, 75 з яких – у кримському напрямку.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    №9 то з Києва на Вінницю, кожного дня в 14-40 відправляється, а в 17-25 вже в Вінниці, а ціна плацкарта навіть до 30 грн. не доходить!Але квитки потрібно хоча би за тиждень брати, а на вихідні то за днів 10.
  • Anonymous

    по-першэ, никакого Хюндая не ходит - обычный "скоростной", который раньше ездил на Харьков по-другэ, все, кому дорого - в вашем распоряжении всегда есть электрички за 21 гривну. вэлкам!
  • Anonymous

    Еще зимой в Киев можно было уехать за 30-50 гривен, а теперь цена вопроса от 65 до 140 гривен. При чем сделали это втихаря, просто поставили перед фактом, что дешевых поездов нет, зато есть дорогие скоростные интерсити. И зачем мне быть за 2,5 часа в Киеве, но прибыть туда в 5, когда там метро не ходит.
  • Anonymous

    хай буде 10 =) Він 9 на Одесу значить))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:30 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 10:01 Сьогодні — Великий вівторок. Суть другого дня Страсного тижня і головні правила play_circle_filled 09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled 08:11 Сьогодні вітаємо Якова та Максима. Історія та прикмети 30 квітня 21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up