Історії шести собак, які чекають на своїх господарів у притулку

Історії шести собак, які чекають на своїх господарів у притулку
Зараз у притулку “Планета” у 35 вольєрах живуть 195 собак, тоді як має бути максимум 50. З притулку тварин забирають рідко. І часто повертають назад. Щоб відійти від сухої статистики, RIA розповість своїм читачам кілька реальних історій тварин, що пройшли крізь вінницький притулок

Історії шести собак, що чекають За неофіційними даними, у нашому місті близько 10-15 тисяч бездомних тварин. Бідні песики нікому не потрібні. А в місті випадків масового отруєння вуличних псів стає все більше. У питанні життя і смерті бездомних песиків вінничани розділилися на два табори. Одні переймаються за життя та здоров’я своїх дітей, і вважають убивства тваринок виправданими.

- Цих бездомних псів треба всіх потравити і повбивати, - каже вінничанка Ірина. - Навіщо  через них стільки перейматися, адже ці собаки можуть переносити всяку заразу та покусати будь-кого. 

А інші – наголошують на аморальності вбивств. 

Відео дня
> - Мені завжди було шкода цих песиків, вбивати не гуманно, - каже вінничанка Ганна Догілева. - Було б добре, якби на рівні держави створювали притулки і ціленаправлено займались їх утриманням, але у нас таке на рівні фантастики.

У притулку для тварин «Планета» можуть вирішити проблему бездомних тварин стерилізацією, але їм бракує фінансування. Та й живеться там собакам далеко не солодко.  

- У нас тут зараз дуже тісно, тому що в 35 вольєрах живуть 195 тваринок, тоді як має бути максимум 50 песиків, - розповідає працівниця притулку Людмила Сидорук. 

Бєлка

Бєлка жила на території воєнкомату, що на вулиці Папаніна. Тоді була ще цуциком - поряд з нею постійно знаходилася мама та братик Черниш. За собаками доглядала жінка, що працювала прибиральницею у воєнкоманті. Однак така ідилія продовжувалася недовго. Матір убили. Люди кажуть - справа рук комунальників. 

Добра жінка, все-таки, не покинула малих напризволяще. І поставила їх на всі чотири лапи. Але, далі доглядати за ними в неї не вийшло. Так братик та сестричка опинилися в притулку. Собачки ще довго сумували за нею. Та вона не поверталася. 

Та Чернишеві пощастило. Його рік тому забрали в добрі руки. Хоча до цього його вже забирали двічі. А потім знову повертали до притулку, оскільки пес не хотів сидіти на ланцюгові. Тепер забрали назавжди. 

А Бєлка залишилася сама. 

- Вона була дуже беззахисна і налякана, тижнями ігнорувала людей, - каже працівниця притулку Людмила Сидорук. - Собака майже  нічого не їла. 

Та й собаки в притулку їй не давали спокою. Постійно видирали їжу, кусали, гарчали… Сміливіші пси «вижили» її з притулку. І тепер Бєлка живе під воротами притулку.  Вона чекає свого господаря. Думає, що одного дня він з’явиться біля воріт…

Крохотуля

Її знайшли на узбіччі в Сабарові. Закривавлену та ледь живу. З повністю вивихнутою передньою лапою та з відкритою кров'яною раною на шиї. Над нею хтось жорстоко знущався.

- Ми були шоковані побаченим -  на шиї цієї рудої дівчинки  було видно сліди від тоненького металевого дроту, - каже Людмила Сидорук. - Складалося враження, що садисти її підвішували за шию. 

Люди, що знайшли Кротохотулю, віднесли її до притулку. 

- У нас вона боялася усіх і  дивилася на все великими повними сліз очима, - говорить Людмила Сидорук. 

Собака ніколи не була агресивною. Але її важко було приручити, незважаючи на те, що жила собачка разом з працівниками притулку. 

- Ми її вилікували – рани загоїлися, лапка зрослася і Крохотуля почала нарешті приходити в себе та їсти, - розповідає Людмила Сидорук.

Але через необережність працівників притулку Крохотуля постраждала.

- Хтось із працівників притулку через необережність випустив Крохотулю, - згадує Людмила Сидорук. - І її розірвали на шматки інші собаки. 

Лаккі 

Пса збила машина 6 листопада 2012 року. 

- Куратори Лаккі розповідають, що він цілу ніч пролежав із перебитими задніми лапами на вулиці, - згадує теперішня власниця Лаккі Ірина Корчевська. 

Після цього собака більше не міг ходити. Але його підібрали добрі люди і вирішили допомогти. Лаккі віднесли до пункту тимчасового утримання тварин. 

- Йому пощастило з кураторами – його там лікували і активно шукали  хорошого господаря. Він навіть навчився заново ставати на задні лапки. Особливо гарно в нього це виходило, коли песика кликали їсти, - розповідає Ірина Корчевська.

Куратори написали у соціальних мережах про гірку долю Лаккі. Його історію поширювали та читали небайдужі. 

- Я про нього зовсім випадково прочитала в групі і одразу забрала його, незважаючи ні на що, - говорить Ірина Корчевська. - Ні на те, що у нього задні лапки втратили чутливість, ні на те, що Лаккі постійно потрібно змінювати підгузки,  тому що, задня частина в нього паралізована, ні на те, що в мене вже було шестеро собак. 

Лаккі виявився справжнім щасливчиком. Адже новій хазяйці, завдяки тим самим соцмережам, вдалося купити йому інвалідний візочок вартістю майже в 3000 гривень. Тепер Лаккі може безтурботно гуляти. У нього є дружня родина – з ним живуть спаніель Аліса, собачка-інвалід Зося та кішечка Ляля. 

Зося

У його собачки-подружки Зосі така ж сама проблема із задніми лапками. 

- Її теж півроку тому збила машина, ніхто не хотів її брати до себе, оскільки нікому не потрібен песик із купою проблем, - каже Ірина Корчевська.

 Однак власницю Лаккі це анітрохи не злякало. Жінка, прочитавши історію Зосі у соцмережі, одразу погодилася забрати її собі без жодних роздумів. Зося  теж не ходить, тому що задня частина в неї паралізована.

- Зараз у собачки почалося гостре запалення нирок і я дуже хвилююся за її життя, - каже Ірина Корчевська. - Тепер  Зося на крапельницях і нам вкрай необхідіні гроші на її лікування. 

Утримання собак-інвалідів обходиться зовсім недешево.

- Щоб утримувати таких песиків, в місяць потрібно 4-5 тисяч гривень, - каже Ірина Корчевська. - Та й саме піклування про таких собак є особливим, адже їм не можна їсти сухих кісточок. 

Лаккі і його подружку люблять. Тепер вони повноцінні члени сім'ї. У них  навіть свої справжні паспорти є. 

Скоро Лаккі та Зося поїдуть до Києва, де є хороша ветеринарна клініка. 

 

Ліза

Вона породиста європейська лайка. Її знайшли біля озера. Там Ліза безпомічно сиділа з перебитим хребтом. Що сталося з собакою, невідомо, але вона й досі боїться чоловіків з палицями. Чоловік сподівався, що вона швидко видужає. Та не склалося. І Лізу віддали до собачого притулку «Планета». Там її зробили всі можливі уколи і процедури. Але результатів не було. Адже, рентген показав, що в неї перелом двох хребців і потрібна була термінова операція вартістю у 8000 гривень. 

- Її хотіли  умертвити, тому що у притулку собак понад  дві сотні,  - каже куратора Лізи Марта Сивак. - Але коли я прийшла до притулку, щоб просто познайомитися з Лізою і подивилася в її очі, то побачила неймовірну волю до життя - Ліза дала зрозуміти, що вона хоче жити і готова боротися. 

Завдяки зусиллям дівчини та поширенні її історії у соцмережах вдалося зібрати потрібну суму грошей на операцію та спеціальний інвалідний візок. У Києві Лізу прооперували. 

- У неї є шанси стати на лапки – вона їх вже навіть відчуває, - каже Марта Сивак. -  Також собачка вже може ворушити хвостиком, що є добрим знаком.  

Ліза вже встигла стати телезіркою – ця мила та щира собака знялася у передачах про наших чотирилапих друзів  на каналах «1+1» та на «Інтері». Незважаючи  на проблеми із задніми лапками, Ліза вже перемагає у різних собачих виставках. Ліза – це чудовий приклад для наслідування не лише для собак, а й для людей. У цієї собаки вистачить щастя та емоцій для нового доброго господаря. 

 

Мася

Маленька сіренька собачка живе у притулку вже три роки. Як вона туди потрапила, вже й точно не пам’ятають. 

- Кажуть, що хтось залишив її на зупинці, коли вона була ще цуценям.  Найімовірніше, погралися – і викинули напризволяще. Вона дуже прив’язалася до горе-господаря, - каже працівниця притулку Людмила Сидорук. 

Розповідають, що собака тиждень сиділа на тролейбусній зупинці. І чекала. Нічого навіть не їла, хоча її підгодовували небайдужі вінничани. А потім її принесли до притулку. Цю вірну собаку в притулку чомусь поселили з агресивними псами.

- Наші собаки її так залякали, що вона кілька тижнів ховалася по усіх закутках, я її два місяці взагалі не бачила, - каже Людмила Сидорук. - А коли вона вилізла із своєї буди, то дуже схудла – одні кістки виднілися. 

Після залякувань Мася стала дуже дикою. 

- Масічка зовсім не йшла до рук, огризалася до всіх, - каже Людмила Сидорук.

Однак одній із працівниць притулку вдалося її приручити і собака повірила людині заново. 

- Вона була дуже вірною новій хазяйці і до жінки дуже звикла, а потім коли жінка перестала працювати в притулку, Мася дуже тужила, - каже Людмила Сидорук.

Мася стала вінницьким прототипом Хатіко. Вона знову чекає на господаря.

Якщо ви хочете взяти собі песика із притулку, звертайтеся за телефонами: (097)2514558; (063)2944770  - Тетяна Владиславівна; (067) 9769757 - Людмила Миколаївна.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (64)
  • Anonymous

    Люди изверги!пишут такую хрень,!такие жестокие ,что ужас!и еще на собак обижаются,что они на них бросаются...вы этих без защитных животных обижаете ,выкидываете на улицу,а потом злитесь почему они на вас бросаюься...да собаки лучше людей!Человек-это самое страшное существо в этом мире,что б вы себе понимали!да человек за 100грн. Убить ,побить,ударить...готов!а вы тут на собак злитесь что он гавкнул и сразу его надо ловить,убивать и т.д.!!!ужас просто,вы за "людьми" смотрите ,что они в этом мире творят ,какие ужасные вещи,а потом животных обсуждайте !это животное переданней и искренней ,чем человек проходящий мимо возле вас каждый день! Будте добрее и вас будет тоже окружать!!! P.S.и давайте не будем только говорить и сочувствовать этим животным,а будем помогать им Хотя бы самой малостью!каждый по чуть и уже что-то...!
  • Anonymous

    Звони Гройсману.Хай шевеляться.А собачок жаль таки.

    Anonymous reply Anonymous

    В муниципалитете работают над вопросом. На днях примут нговую программу и начнут всех отлавливать. Звони в "Цілодобову варту" уже сейчас.

    Anonymous reply Anonymous

    Гройсман причем?пусть шевелятся мозги как правильно поступать чтоб не навредить беззащитным животным.Надо помнить что сейчас все возвращается если не правильно поступиш.отравиш собак через некоторое время сам отравишся.вызовиш чтоб убили -тебя кто нибудь грохнет или заболееш.Вспомниш мои слова.!

    Anonymous reply Anonymous

    Беззащитным? Ты дура? Показать фотки покусанных детей? Керамический бумеранг в голову прилетел? Ты не обнаглела грозиться, псинозащитница?
  • Anonymous

    ребят куда реально звонить, чтоб выловили собак? Живу в частном секторе, сосед идиот прикормил у себя под забором стаю...5-8 собак... У меня ЗС Лайка, рвёт горло, цепи и ошейники... Сосед по хорошему не понимает вообще, вариант разбить ебальник не пройдёт, мусорской подонок...

    Anonymous reply Anonymous

    лучше не связывайся.собаку если ты держиш на ошейнике и на цепи то вместо ее себя привяжи.надо быть полностью отсталым чтоб не понимать что надо сделать вольер.

    Anonymous reply Anonymous

    И чем это поможет от стаи шавкалов?

    Anonymous reply Anonymous

    нормальные находят выход всегда по совести а не на эмоциях.собаки не виноваты что люди хуже собак.

    Anonymous reply Anonymous

    о чем можно говорить если собаку посадил на цепь?проблему нужно найти в своем поведении и мышлении тогда не будеш задавать вопросы.

    Anonymous reply Anonymous

    Пральна. Лучше не пускать сопли и урегулировать стаю самому, если "зоозащитники" откажутся забрать себе в приют.

    Anonymous reply Anonymous

    Позвони в цілодобову варту (15-60 или 0432-59-50-39), можешь сразу в приют, но хрен знает, какой у него номер. Попробуй Кате (067) 424-90-34, (093) 456-04-00, но она просто волонтер. Главное в любом случае ставь вопрос принципиально. Либо они забирают собак, либо собакам трындец. Иначе они собак не только отекажутся забирать, они ещё и попробуют их тебя крайнего сделать.

    Anonymous reply Anonymous

    К сожалению, некоторые жители Винницы не понимают, что существующий приют не финансируется государством. Работники приюта не обеспечены элементарным инвентарем для отлова животных. Они вынуждены ловить собак руками. Как в такой ситуации можно решать проблему агрессивных бездомных животных в городе??!

    Anonymous reply Anonymous

    Вот ещё номера: (097)2514558; (063)2944770 Татьяна. Обязательно скажи, что слышал, что обещали потравить. Иначе не приедут.

    Anonymous reply Anonymous

    в приют позвони или в Эковин. комунальщики дожны собак вылавливать.
  • Anonymous

    Я просто в шоке. В прошлом году приюту "Планета" из городского бюджета было выделено более 1,5 млн. грн. Если разделить эти деньги на количество собак в приюте, то каждой собаке должен быть куплен персональный золотой ошейник. Исходя из статьи собаки в приюте живут в гулаговских условиях и от голода пытаются сожрать более слабых особей. Где деньги, господа волонтеры?

    Anonymous reply Anonymous

    Макс, сума 1,5 млн грн здається великою, але загадай, що на ці гроші потрібно а) платити зарплату працівникам цього притулку, б) оплачувати рахунки за комунальні послуги (вода, світло та ін. послуги), в) купувати корм майже двом сотням собак (а вони їдять не раз в тиждень, і далеко не мівіну), плюс, частина грошей може виділятися на ремонт приміщень, вольєрів, ще частина на медикаменти та послуги ветеринарів, які, як я думаю, працюють не за спасибі. Так що потрібно час від часу включати мозок і робити хоча б елементарні розрахунки, а не як леммінг кидатися на велиці суми.

    Anonymous reply Anonymous

    Кстати "власниця Лаккі Ірина Корчевська" єто случайно не та особа, о которой я думаю? "Уважаемые друзья и любители фигурного катания! Прошу проявить бдительность и осторожность. Тренер ДЮСШ №1 г.Винница Корчевская Ирина Владимировна войдя в доверие к родителям мошенническим путем завладела денежными стредствами на сумму около 10000 долларов якобы для покупки коньков. Пострадали родители школ из Винницы, Тернополя , Кривого Рога, Одессы, которые ей доверили денежные средства для приобретения товаров и аксесуаров для фигурного катания. В отношении гражданки Корчевской (Бевз) Ирины Владимировны возбуждено уголовное дело по факту мошенничества в нескольких областях Украины. Кто пострадал от мошеннических действий данной особы, Вам необходимо написать заявление Начальнику УМВД Украины в Виницкой области и отослать по адресу 21050, г.Винница, ул.Театральная, 10 с указанием обстоятельств и приложением копий чеков об отправке денег"

    Anonymous reply Anonymous

    Видно дамочка как говорится не пальцем сделана! обокрала детей купила себе дом и в нем устроила типа приют...Мини-приют Ирины: http://vk.com/club51788331. Сейчас пиарит свои реквизиты на стройку приюта, сердобольные люди ведутся.Думаю, человек который обокрал детей не может любить животных! Люди будьте внимательны! смотрите кому помогаете!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Стерилизовать 1000 собак стоит около 300000 грн. В городе около 5000 бродячих собак. Элементарный подсчет показывает, что выделенной суммы вполне достаточно, чтобы на 90% решить проблему стерилизации бродячих собак. Прошу заметить, что это сумма, выделенная городом только за один год. Вместо этого мы имеем две сотни голодных собак (из раз день кормят, и далеко не мясом), содержащихся в невыносимых даже для собак условиях, 5000 нестерилизованных собак,дюжину так называемых волонтеров (о каком волонтерстве идет речь, если сотрудники приюта получают зарплату?) , кучу статей в СМИ, с фотографиями дохлых собак с бирками, призванными обьяснить интересующимся, что списанная за несколько лет сумма на стерилизацию собак (около миллиона) не принесла эффекта лишь потому, что собаки немедленно умерщвляются сотрудниками коммунальных служб. Мы ж не из Америки приехали, в самом деле. Хватит вешать лапшу на уши обывателям.

    Anonymous reply Anonymous

    Стерилизация НИКОДА НЕ ПРИНОСИЛА ЭФФЕКТА! Это распил денег зл блджетов городов и стран. На самом деле денег выделяют меньше, чем 1,5 млн, гораздо меньше. Порядка 740 тыс в бюджете прописано. Но даже если б выделили 15млн, толку не бы ло б.

    Anonymous reply Anonymous

    Цікавий коментар, дякую (в своєму попередньому коментарі я трохи нахамив, ви уж вибачте). Загалом ще трохи незрозуміло, чи виділяє міська рада гроші окремо на стерилізацію собак, чи ця сума входить в тих 1,5 млн. грн, що виділяються для притулку.

    Anonymous reply Anonymous

    если это правда то надо проверить обязательно на что потрачены деньги.напишем письмо в исполком.так что побыстрее советую откормить собак.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо» 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 13 по 20 травня, які ви могли пропустити 20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up