Художник з Вінниччини продає свої картини на аукціоні, а гроші віддає захисникам

Художник з Вінниччини продає свої картини на аукціоні, а гроші віддає захисникам
  • Художник Дмитро Самошевський влаштував благодійну виставку-аукціон з продажу своїх картин у Тульчині на Вінниччині.
  • Під час заходу митцю вдалося заробити 70 000 гривень.
  • Частину коштів передасть оборонцям на придбання дрона.

На аукціоні митець представив 20 картин, серед яких подільські пейзажі, натюрморти, уманський парк. Ціни на лоти — від п'яти до 20-ти тисяч гривень.

Дмитро Самошевський розповів, що живописом захопився ще в школі. Двадцять років працював вчителем образотворчого мистецтва. З початку повномасштабного російського вторгнення свої картини продає, а на зароблені гроші допомагає оборонцям.

— З перших днів війни я допомагаю нашим хлопцям. Зараз конкретно допомагаю хлопцям зі 120-ої бригади, де є родич з Тульчина. Він — бойовий медик. Також допомагаю 124-й бригаді, там, в Херсоні, служить мій племінник. Йому купив молекуляр. Також придбав автомобіль, який зараз в ремонті, — відзначає художник.

Відео дня

Серед картин на аукціоні — «Мамо, я стою!». Полотно художник створив у грудні 2023 року. На картині зображена річка Південний Буг, місто Ладижин і військовий. Митець показав мирний ранок, схід сонця. Картину написав олійними фарбами.

Картину «Мамо, я стою!» придбав Олег Дяченко, заплатив 7500 гривень. Передасть полотно місцевому військовому ліцею Повітряних сил України.

Микола Трач придбав картину «Замріяна» за 15 000 гривень, подарує її Тульчинському будинку дитини.

Пейзаж, на якому зображений уманський парк, за 5000 гривень купив Юрій Касьяненко, директор місцевої автошколи. 

— П'ятеро працівників нашої автошколи зараз боронять Україну. Вибрав цю картину тому, щоб після перемоги поїхати в Софіївку та відсвяткувати перемогу з колективом, — зазначив учасник аукціону.

Під час аукціону вдалося продати сім картин на суму 70 000 гривень. З них 30 тисяч гривень Дмитро Самошевський спрямує на придбання квадрокоптера для захисників. За решту придбає фарби, полотна та рамки для картин.

 

Читайте також:

Скільки коштує відпочинок в Карпатах: ціни 2024 року і враження туристів

Двох захисників з Вінниччини посмертно нагородили почесними відзнаками

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up