Ходити босоніж та носити менше одягу. Як врятуватися від спеки

Ходити босоніж та носити менше одягу. Як врятуватися від спеки

Страшенна спека та відсутність дощів змушує вінничан шукати способи як остудитися. Городяни радять пити багато води, часто приймати душ та менше ходити вулицею вдень. Знайшли кілька цікавих порад, які повернуть відчуття комфорту влітку.

На території України уже на всю вирує літо, а разом із ним страшенна спека. Вже з самого ранку температура досягає 25 градусів тепла, а опівдні усіх 30. За таких погодних умов не те що працювати, рухатися не хочеться. В Африці, наприклад, так і роблять ‒ увесь день сидять у затінку.

Ми, на жаль, не в Африці, тож екстремально висока температура – не привід цілий день байдики бити, відтак доводиться пристосовуватися й охолоджуватися всіма можливими способами.

Опитані нами вінничани здебільшого використовують класичні методи боротьби зі спекою: п’ють багато води, намагаються не потрапляти під пряме сонячне проміння, їдять морозиво і часто приймають душ.

Відео дня

Як виявилося, є безліч інших способів остудитися без шкоди здоров’ю. Ми обрали кілька найбільш, на наш погляд простих та дієвих і вирішили порекомендувати їх вам:

Зверніть увагу на своє харчування

Уникайте жирної їжі, а саме м’ясних бульйонів, виробів із борошна та всього жареного на маслі, гострих та солодких страв. Надайте перевагу овочам та фруктам.

Одягайте якомога менше одягу

У спекотну погоду на вас має бути якомога менше одягу. Надавайте перевагу легкому одягу з натуральної бавовни. Бажано, щоб він був світлих тонів і мав вільний крій. Відмовтеся від нарядів з блискітками і стразами – вони притягують сонячні промені. Обов’язково надягайте на голову капелюх або косинку.

Відмовтеся від кави та міцного чаю

Крім води і компотів, можна пити зелений чай. Від алкоголю на час спеки медики радять взагалі відмовитися. Не можна пити пиво (воно зневоднює організм) і солодкі, газовані напої.

Ходіть босоніж

У таку спеку медики рекомендують при найменшій можливості ходити босоніж. Зрозуміло, не по розпеченому асфальту, а по траві. На ступнях велика кількість точок, що відповідають за внутрішні органи. Коли людина ходить босоніж, відбувається вплив на ці точки. В результаті покращується циркуляція крові, підвищується загальний тонус організму і навіть починається оновлення клітин.

Холодний душ

Чудовий спосіб охолодитися і збадьоритися від літньої спеки. Щоправда з температурою води варто бути обережним. Також можна просто опустити руки у холодну воду на кілька секунд, це допоможе знизити температуру тіла.

Температура у квартирі

Переконайтеся, що у вашій квартирі була правильна температура. Влітку, не обов'язково допомагають відкриті вікна — особливо це стосується спекотної, безвітряної погоди. Якщо у вас немає кондиціонера, то вам допоможуть закриті штори або жалюзі.

Фото та текст Олени Зублевич

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up