Хмельничани з «Правого сектору» вимагали в облраді підняти червоно-чорний прапор

Хмельничани з «Правого сектору» вимагали в облраді підняти червоно-чорний прапор
«Це не заміна державного прапору, не є стягом якоїсь політичної партії — це прапор визвольної боротьби українського народу.»
  • На сесії Вінницької облради депутати від партії «Свобода» подали проект рішення, за яким на адміністративних будівлях мали б піднімати революційний стяг ОУН. А їм на підтримку приїхали хмельничани з «Правого сектору». Але питання так і не затвердили.

Сьогодні, 29 березня, відкрили чергову 30 сесію облради. Але вона розпочалася з вигуків «Ганьба». Депутат від «Свободи» Валерій Скрипченко помітив, що питання затверджені на президії відрізняються від винесених на сесії.

Зокрема, питання «Про вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань» із 36 стало 62 у порядку денному. У результаті цього дві фракції депутатів заблокували трибуну і була оголошена перерва.

— Чому питання перемістили у кінець? Воно неважливе? У нас, у Кам'янець-Подільській міськраді в Хмельницькій області, якщо депутати бачать, що люди прийшли на якесь певне питання, то вони голосують схвально, щоб його підняти вище. Чому ж тоді тут депутати не підтримують? Тим паче, що прийшли учасники АТО, — казав командир сьомої резервної сотні Правого сектору  Хмельниччини Олександр Попов.

Відео дня

У проекті рішення що на адмінбудинку облради та інших будівель на Вінниччини рекомендувати підняття революційного стяга ОУН у певні дати, що пов’язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв. Зокрема, прапор треба піднімати 1 січня — на день народження голови Проводу ОУН Степана Бандери; у четверту неділю травня — Свято Героїв; 14 жовтня – День захисника України, день створення УПА та на інші визначні дати.

Для підтримки цього рішення у Вінницю приїхали представники ДУК «Правий сектор» з Хмельниччини. Проте навіть з їх підтримкою, рішення не вдалося прийняти: після чергової перерви обласних депутатів вже було замало для кворуму і голова облради Анатолій Олійник оголосив сесію закритою. Розглянули тільки 7 питань із 72.

Запитуємо про враження від сесії у хмельничан.

— Червоно-чорний прапор стає індикатором свідомості кожного українця і його позиції: за Україну або проти, — продовжує розповідати Попов. — Свій прапор ми їм не залишили. Він продірявлений кулями, з фронту. О це таке ставлення ворога до нашого прапору. А якщо тут депутат говорить, що не хоче бачити цей прапор на адмінбудівлі, то яке до нього має бути ставлення?, — сказав командир сьомої резервної сотні Правого  Хмельниччини Олександр Попов.

Питаємо, чи будуть приїжджати на наступну сесію облради? Та чого очікують?

— Сподіваюсь, що депутати знайдуть якийсь компроміс та підтримають рішення. Це не заміна державного прапору, не є стягом якоїсь політичної партії — це прапор визвольної боротьби українського народу.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Olvol

    Практически никто здесь не поддержал их! Вот это и есть настоящее отношение к этим вымогателям
  • Olvol

    Чому представники Хмельницька  не мітингували в Хмельницьку? Там теж є обласна рада

    З.А.Глядач reply Olvol

    Напевне тому,що там їх вже дуже добре знають. А тепер їх взнають і у Вінниці.
  • Тутейшій

    Прапор, що його привезли з фронту - зрозуміло... Це свого роду реліквія. Але вимога отак просто змінити (чи доповнити) державну символіку на власний россуд-  в кращому разі чергова спроба нагадати про себе. А навіщо? Наявність камуфляжу та посвідчення УБД не дає право ні на що, окрім обіцяних державою пільг. Не дають пільг - того й вимагайте, до чого тут прапор і всі ці шоу бородатих??
  • Николай Энэми

    Когда уже эти олигрофены повыздыхают от цирроза?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up