Гвардієць виконав колядку прадіда, написану під час війни. Конкурс колядників відбувся в частині

Гвардієць виконав колядку прадіда, написану під час війни. Конкурс колядників відбувся в частині
У конкурсі на кращих колядників у в/ч 3008 Нацгвардії України перемогли військові батальйону особливого призначення
  • Шість підрозділів в/ч 3008 Нацгвардії України змагалися за краще виконання колядок.
  • Кого визнали переможцем?
  • Хто вразив колядкою прадіда?

Конкурс на кращу Різдвяну колядку відбувся у клубі військової частини 3008 Національної гвардії України. Приміщення прикрасили ялинкою, у кутку сцени встановили вертеп. Була тут і Віфлеємська зірка. До речі, вертеп і більшість ялинкових прикрас, інші атрибути Різдва, військові зробили самотужки під час майстер-класу. Його організувала і провела напередодні Новорічно-Різдвяних свят методист клубу частини Лариса Колісниченко.

Про гвардійську коляду 20minut.ua розповіла прес-офіцер в/ч 3008 Анна Лазуренко.

—Гвардійці заздалегідь готувалися до конкурсу, розучували колядки, до речі, самі пропонували тексти, зокрема, це були ті, які відомі їм з дитинства від батьків, бабусь, — розповідає прес-офіцер. — Звучали не тільки давні автентичні різдвяні пісні, зокрема, такі як «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Нова радість стала», «Бог предвічний», «У Вифлеємі нині новина»,  «Небо і земля торжествують». Були також сучасні обробки новорічно-різдвяих пісень.

Відео дня

Журі конкурсу звернули увагу, що на святі було зібрано колядки різних регіонів України. Адже у частині служать представники багатьох областей.

Приємно вразив глядачів і журі солдат Дмитро Сауляк.

—Хочу представити вам колядку, яка була написана ще моїм прадідом під час новорічних свят у Другій світовій війні, — сказав військовий, підійшовши до мікрофону.

—У залі настала дивовижна тиша, — розповідає Анна Лазуренко. — Кожному хотілося почути слова колядки, які правнук пам’ятає від свого прадіда. У такі хвилини, як правило, кожен з нас згадує своїх рідних. Це була ще одна мета нашого конкурсу — занурити військових у спогади про рідний дім, про дорогих їм людей, надати можливість згадати. як кожен з них відзначав новорічно-різдвяні свята. Це дуже важливо для тих, хто нині на службі, хто не має можливості щодня бачитися з батьками, братами і сестрами.

Тим часом Дмитро Сауляк виконав колядку, в якій були такі слова: «По всьому с віту стала новина: Діва Марія Сина зродила. Сіном притрусила, в ясла положила Господнього Сина, сіном притрусила…»

Переможцями визнали колядників батальйону оперативного призначення. Вони виконали коляду «Нова радість стала». Зробили це настільки хвилююче, що сумнівів у їхній перемозі не виникало ні  ні в журі, ні в глядачів, які переповнили зал клубу частини, де відбувався конкурс.

Надалі колядники-переможці предсавлятимуть військову частину в обласному конкурсі вертепу і Меланки.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Степан Петрович

    Кожному українцю важливо знати глибинне минуле православ’я, якому тисячі і тисячі років! Варто розуміти, що є Колядний цикл (Коляда) і чому його дати є сакральними і незмінними! Чому православ’я було домінуючим світоглядом задовго до нашої ери! Рекомендую статтю про давні предковічні традиції українців, про сакральну обрядовість православного Колядного циклу: “КОЛЯДА ТА РІЗДВО – САКРАЛЬНА ОСНОВА ПРАВОСЛАВНОГО КАЛЕНДАРЯ!” – https://uamodna.com/articles/kolyada-ta-rizdvo-indash-sakraljna-osnova-pravoslavnogo-kalendarya/

  • александр никитин

    Молодці!Слава Богу!Я в цій частині працював електриком!Треба усіх військових до Бога наближати,бо без віри дуже тяжко жити та служити в арміі!
  • Ruslan Fawkes

    На деле задрочили солдат по немогу)

keyboard_arrow_up