Голову райради на суд привезли у кайданках «Грошей не знайшли, факт їх передачі не встановили…»

Голову райради на суд привезли у кайданках  «Грошей не знайшли, факт їх передачі не встановили…»
Синові затриманого (розмовляє по ттелефону) зайти на засідання не дозволили, як і його матері та іншим активістам і журналістам
  • Суддя Андрій Михайленко на задовольнив  заяву адвоката про незаконність затримання голови Козятинської райради
  • На засідання підозрюваного привезли у кайданах
  • У зал допустили тільки адвоката і дочку підозрюваного, дружина і син залишилася за дверима. Так само як активісти і журналісти. Чому?

Факт очевидного порушення чинного законодавства мав місце сьогодні у Вінницькому міському суді. На засідання, де розглядали скаргу адвоката про незаконність затримання голови Козятинської райради, не допустили ні журналістів, ні активістів. За дверима залишилися, зокрема, голова обласної організації Аграрної партії Сергій Гуцол, його заступниця, вона ж заступник керівника апарату облради, Інна Кухарчук, інші представники громадськості.

Адвокат: для затримання не було підстав

-Коштів під час обшуків не знайшли ні на роботі, ні дома, факт передачі грошей не встановлено, тобто безпосереднього вчинення злочину нема, а людину затримали, - каже адвокат Михайло Гурба. - Достатньо було вручити клопотання про підозру і відпустити.

Він стверджує, що під час розгляду справи суддя не надав йому можливості поставити запитання підозрюваному. Про причини відмови у задоволенні скарги на затримання поки що не відомо. «Про це буду знати. Коли отримаю ухвалу суду, - уточнює адвокат. – Коли буде обрання запобіжного захисту? Відповідно до чинного законодавства, рішення мають прийняти до 7-ї ранку завтрашнього дня».

Відео дня

Підозрюваного привезли на засідання у кайданах на руках. Поруч супроводжували два конвоїри. Дружина втирала сльози. Те с амо робила донька. Сумно дивився услід син.

-От для чого цей цирк? – каже один з активістів Аграрної партії, який разом з деякими колегами прийшов до суду, щоб підтримати затриманого.

Затриманий очолює районну організації Аграрної партії у Козятинському районі.

Всю ніч сиділи під дверима

Дружина затриманого розповіла, що чоловіка забрали у її присутності. Каже, у той день він провів сесію. Пообідав, аж тут зателефонував його заступник. Повідомив, що у кабінет прийшли слідчі з обшуком. «Я поїхала разом з чоловіком, - продовжує співрозмовниця. – У кабінет мене не пропустили. Згодом слідчі вийшли. Чоловік спілкувався з журналістами, які десь взялися. Після того у кабінет знов заявилися слідчі і сказали, що чоловіка затримують. Він запитав, на підставі чого. Йому відповіли, що с кажуть усе у Вінниці».

За словами жінки, вона поїхала додому, щоб зібрати деякі речі, аби міг перевдягнутися. У будинку довго не затрималася. «Коли вийшла, мене взяли під руки двоє у цивільному, - говорить вона. - Сказали нікуди не йти. Повернулася в будинок, подзвонила у поліцію й адвокату. Дізналася, що має бути обшук. Адвокат сказав уважно прочитати адресу на ордері про обшук. Адреса була неправильна. Порадив зачинитися і нікого не впускати. Через вікно показала документи на будинок. Вони зрозуміли, що дійсно адреса не та. Всю ніч і наступний день аж до 15-ї години сиділи під ворітьми. А тоді провели обшук. Все перекидали. Шукали гроші і документи. Дійшло до того, що стали зривати паркет. Син умовив не робити цього». За словами жінки, в документі про складений обшук – тільки прочерки. Тобто, що шукали, не знайшли.

 Чисто замовна справа

-У нас, одно партійців затриманого, нема жодного сумніву в тому, що це чисто замовна справа, - каже голова обласної організації Аграрної партії Сергій Гуцол. – Тільки правоохоронці увійшли в кабінет, на медіа ресурсах одразу зявилася інформація і почали писати, що затримано голову Козятинської райради. Звертає увагу той факт, що під час його затримання уже були присутні журналісти. Прокурор області під час брифінгу сказав «Це не політичне замовлення». Це теж наштовхує на певні роздуми.

За словами співрозмовника, якщо не вдасться відстояти, будуть просити про взяття на поруки. депутатами обласної і районної ради від їхньої партії пишу А також готують звернення до влади, що це незаконне затримання.

«Можете викликати поліцію»

Ось цей помічник судді (ліворуч), який вирішив не допустити на засідання  ні журналістів, ні активістів, ні дружину та сина затриманого

. За дверима залишилися також дружина і син підозрюваного. Зайти до зали суду не дозволив помічник судді. Після того, як до зали привели підозрюваного, бажаючі взяти участь у засіданні зайшли до помічника. Пред’явили посвідчення. Підійшли дружина , донька і син. Але помічник судді вирішив по-своєму. Дозволив зайти до зали тільки доньці. Поки з’ясовували стосунки, до зали зайшов суддя.

-Після судді ніхто не має права заходити, - промовив його помічник. – Залишіть приміщення. Якщо моя поведінка неправомірна, якщо мої дії вам не подобаються, можете викликати правоохоронців

Чому помічник вдався до такого, залишається загадкою. Журналісти повідомили про це представницю прес-служби суду. Попередили, що факт порушення закону у суді буде оприлюднено у ЗМІ.   Дивно, що у голови суду помічником людина, яка відверто нехтує законодавством. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олексій

    А я думаю, що заказуха. Потрібним людям потрібне рішення не зробив. Можливо, по земельним питанням. Хотілось би почути продовження історії.
  • Бен Франклин

    Шановні журналісти, яко ж вже пишите цю заказушну статейку, то для початку почитайте хоть трошки те законодавство, яке, як ви тут пишите, було порушено, ато понаписували ахінею,  читайте КПК і будете знати хто і де може бути присутнім!!!

    Next reply Бен Франклин

    Тож у нас псевдо демократія в лапках, кожен журналіст, з дипломом зоотехніка, вважає свою власну думку найважливішою, і вищою від Законів.

    Олексій reply Next

    Які є. Іди ти у журналісти, займайся такими речами, покажи майстер-клас.

    Next reply Олексій

    Не той диплом, швець має шити шуби а чоботар- чоботи.

    Віола reply Next

    Розуму, як в смоктульках

    Next reply Віола

    No koment
  • Сергій

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up