Головне про коронавірус за сьогодні, дванадцятий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні,  дванадцятий день карантину
  • Дванадцять днів тому в Україні оголосили карантин через пандемію коронавірусу.
  • Ми зібрали важливі новини, які ви могли пропустити, але їх варто знати.

До 3 квітня вся Україна на карантині, щоб запобігти поширенню пандемії коронавірусу COVID-19. Через це у Вінниці закрили магазини, в транспорті по десять людей та все більше людей у медичних масках. З 23 березня заходи карантину стають все більш жорсткіші. 
 

Фонд китайського мільярдера Джека Ма оплатив переклад на російську мову і видання довідника по боротьбі з коронавірусом. Кожен вінничанин може ознайомитися з довідником. Пропонуємо вам прочитати 69-сторінковий довідник з протидії та лікування коронавірусу.
 

Тепер приходити на прийом до лікарні або викликати швидку допомогу можна у разі крайньої необхідності. Українські лікарі готові безкоштовно дистанційно консультувати людей через Viber, WhatsАpp, Skype (дзвінки - у крайніх випадках).
 

Відео дня

RIA розпочинає збір коштів для закупівлі медичного обладнання у вінницькі лікарні.

Вінницька ОДА оприлюднила оперативну інформацію щодо наявності засобів індивідуального захисту та засобів дезінфекції в аптеках.

Група людей у захисних костюмах ходить по квартирам та пропонує продезінфікувати оселю. Такі випадки вже були на Волині та Одещині. Вінницькі правоохоронці просять людей бути обачними. Поліція виклала попередження, що  жодна служба області не проводить дезінфекцію в оселях громадян.

 


 

Оперативна інформація від МОЗ

Станом на 10 годину 23 березня в Україні 73 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 26 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Чернівецька область - 25 випадків (1 летальний, 1 одужання)
Житомирська область - 2 випадки (1 летальний)
Київська область - 5 випадків
Донецька область - 1 випадок
Дніпропетровська область - 2 випадки
Івано-Франківська область - 5 випадків (1 летальний)
Львівська область -2 випадки
Тернопільська область - 1 випадок
Черкаська область - 1 випадок
м. Київ - 29 випадків

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 23 березня 2020 року до Центру надійшло 114 повідомленнь про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 645 повідомлень про підозру на COVID-19.

 

Хроніка коронавірусу

22 березня в Україні 73 випадків COVID-19 

Станом на 22 березня, вірусологічна лабораторія лабораторного Центру протестувала біологічний матеріал від 17 вінничан з підозрою на Covid 19. Як результат – не підтверджено жодного випадку на захворювання, спричинене коронавірусною інфекцією. Всі пацієнти перебувають в лікарнях. Медики зазначають, що стан їх здоров’я задовільний.

У разі появи перших симптомів ГРВІ у першу чергу необхідно зателефонувати до свого лікаря, з яким ви підписали декларацію або на номери гарячих телефонних ліній щодо коронавірусу.

Завтра, 23 березня, вступають в силу нові обмеження на Вінниччині через загрозу коронавірусу. Так вирішили під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької ОДА на території області вирішили посилити карантинні заходи. Обмеження торкнуться роботи ринків, пересування людей та в разі необхідності можуть залучати авто та будівлі організацій. 

Вчора, 21 березня до Вінниці прибули десять тисяч респіраторів та сто тестів, які здатні визначити, чи є в організмі людини коронавірус. З понеділка засоби захисту та діагностики розподілять між міськими та обласними лікарнями. 

Тим чаосм станції екстреної медичної допомоги Вінницької області отримали 86 нових спецавтомобілів.
 

Поліція охороняє усі входи у відділення в вінницьких лікарнях. На такий режим роботи лікарня швидкої медичної допомоги перейшла чи не першою в області. Все через карантин.

20 березня

20 березня, у Гнівані біля амбулаторії сімейної медицини (поліклініки) люди побачили швидку допомогу та медиків в скафандрах. Як повідомляє наше джерело, спец екіпаж екстреної медичної допомоги викликали до хворого.

— Хлопець прийшов з матір’ю до сімейного лікаря та повідомив, що погано себе почуває. З’ясувалось, що він на днях приїхав з Польщі. Наші лікарі викликали бригаду з Вінниці та хворого з підозрою на коронавірус забрали, — розповідає наше джерело.

На лікуванні у лікарнях інфекційних відділень області перебуває 191 осіба з гострими респіраторними захворюваннями та 73 особи з вірусно-бактеріальними пневмоніями, які йдуть з наростанням.

Науковці з Медуніверситету Лариса Мороз і Юрій Мостовий розказали про особливість поширення COVID-19, дали поради щодо підтримки імунітету та розказали, як виявляють коронавірус і чому вінничани не зможуть цього зробити у себе вдома.

У зв‘язку із введенням карантинних заходів у Вінницькій області, а саме обмеження руху транспорту міжміських, приміських та інших сполучень, виникла проблема у транспорті для медиків.

На комісії з питань безпеки та надзвичайної ситуації, 20 березня, розглянули нові обмеження через карантин. Обмежують пільговий проїзд у громадському транспорті.  З 23 березня пільговики не зможуть мати безкоштовний проїзд в громадському транспорті у години-пік. До того ж, з понеділка у трамваї можна буде їздити по 10 людей на кожну секцію.

 У Вінниці таксі Uber безкоштовно возитиме лікарів на час карантину. До допомоги також приєднався Дорожний контроль.

У місті працює система оповіщення. Вінничанам по гучномовцю розповідають про правила у період вимушеного карантину через коронавірус.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель звернулась до людей. Експерти кажуть, що саме так лідер має спілкуватися із громадянами та називають виступ взірцем. «Европейська правда» оприлюднила весь текст промови. Звернення канцлерки корисне також і для України – як для звичайних громадян (бо в ньому йдеться про майбутні дії кожного з нас), так і для української влади (бо там пояснюється, як протидіяти поширенню вірусу, але водночас не вбити економіку).

 

19 березня

Станом на 19 березня, в Вінницькій області протестували біологічний матеріал від восьми людей з підозрою на COVID-19. Результати не підтвердили жодного. Але повідомили про одну нову підозру на COVID-19. У той же час в Україні підтверджено 26 випадків COVID-19, три з яких - летальних.

На час карантину в місті запроваджені обмеження на проїзд: одночасно в громадському транспорті можуть їхати не більше 10 людей. Для дотримання кількості запровадили нові правила: водії пускають через передні двері, а контролери рахують пасажирів. А от з маршрутками ситуація складніша: пасажири «забиваються» у салон, а водії отримують штрафи від поліції за понаднормові перевезення.

Журналісти пройшлися від Пироговки до Соборної, щоб роздивитися як змінилося місто на час дії карантину. 

Вінничани підтримали флешмоб #ясиджувдома.

Повністю лежачий Віктор та його дружина, яка пересувається на інвалідному візку, благають про допомогу. Через коронавірус міська рада вирішила обмежити їх в соціальному супроводі. Для подружжя залишитися без допомоги по господарству - це вірна смерть. «Повірте, ці люди не обділені увагою», — заявили у територіальному центрі, де обслуговують подружжя. Таких, як Віктор та Олена у Вінниці близько десятка.

 

18 березня

Станом на 18 березня, у Вінницькій області зняли чотири підозри на коронавірус

18 березня, курс долара у Вінниці підскочив до 29 гривень. Але навіть за такі гроші валюту неможливо купити. 

Торговельна мережа «АТБ» починає вводити обмеження на продаж продуктів.

З вівторка 17 березня, по всій країні почали діяти жорсткі обмеження через карантин

У Вінниці відкрили окремий «Спецфонд СтопВірус».

 

 

Читайте також:

Головне про коронавірус за сьогодні, другий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, третій день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, четвертий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, п'ятий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, шостий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, сьомий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, дев'ятий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, одинадцятий день карантину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Михаил

    что то мне это напоминает? а волонтеров в 14-15 годах!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up