«Глюк чи болячка?». У Вінниці знову розквітли сакури

«Глюк чи болячка?». У Вінниці знову розквітли сакури
  • У місті висадили чимало дерев сакури, які щороку радують своєю красою вінничан.
  • Зазвичай вони цвітуть весною. Цьогоріч ніжно-рожеві квіти з'явилися і восени.

Помітила це вінничанка Олени Андрющенко та опублікувала тому фотодоказ.

«У Вінниці не тільки каштани восени цвітуть, — підписала фото жінка. — Хоча дуже сподіваюся, що у сакур це не болячка, а глюк програми».

Під дописом виникла жвава дискусія. Юлія Оскольська написала: «Глюк. Багато чого восени намагається цвісти». На це Олена відповіла: «Ну, в каштанів якась конкретна біда — чи кліщ, чи клоп, через якого листя наче від іржі сохне і пропадає, потім вони намагаються восени зацвісти, а через рік-два дерево гине».

Відео дня

Заспокоює авторку посту ще один користувач Фейсбуку, який зазначив: «Але всі дерева можуть цвісти і давати кілька врожаїв, аби були підходящі умови. Сакура починає цвісти за ще не дуже теплої погоди, то ж цілком може собі «дозволити» цвісти в таку погоду. Інше питання, що дерева вразливіші і будь-які погодні зміни можуть як перервати цвіт, так і в цілому вбити дерево».

Цвітіння сакур восени уже не є новиною. Схожі випадки фіксували на Закарпатті та у Києві. Столичні фахівці відзначають, що це нормально, коли сакура цвіте навесні та восени. Однак осінню цвітіння не таке рясне і нетривале. Зазвичай воно починається в жовтні.

Як відзначає ландшафтний дизайнер Алла Філіппова, сакури вважаються декоративними, їх повторне цвітіння швидко пройде. Квіти опадають і плодів не дають.

Найбільше сакур у Вінниці нагадаємо, висадили на вулиці Василя Порика у 2016 році. Там їх близько сорока дерев. Як вони цвіти весною 2021 року дивіться у фоторепортажі:

 

Читайте також:

Вранці — сильний туман, вночі — заморозки. Прогноз погоди на 22-26 вересня

Сьогодні вітаємо Анну та залишаємо авто вдома. Історія, заборони та прикмети 22 вересня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (78)
  • Victoria Chan

    Мда, одні помішані на прекметах, інша вірять в якось скору перемогу 🙃 тут перемогою, нажаль, навіть і не пахне, не треба бути такими дивними
  • У мене яблуня зацвіла🙏
  • Читач

    Буває навіть так, що в кінці серпня вдруге цвіте рання яблуня, то якщо ниче -1 нема морозу десь до 25 жовтня, то навіть вдається зірвати зелепухи і дозарити розкладені на газеті ...
  • Тетяна Гончарук

    Таке явище спостерігаю майже щороку. Після спеки та засухи починається період дощу, і рослини це сприймають як весну.

keyboard_arrow_up