Фермер із Вінниччини створює екостаканчики із відходів яблук

- Олег Левченко, засновник господарства «Витвірня», знайшов спосіб безвідходної переробки яблук, створивши їстівні екостаканчики із фруктів.
- Стаканчики від фермера стали екологічною альтернативою паперовому та пластиковому посуду, і вже привернули увагу закордонних компаній.
У 2017 році Олег Левченко заснував господарство «Витвірня», орієнтуючись на вирощування яблук. Зіткнувшись із низькими цінами на свою продукцію та труднощами у зберіганні, він вирішив діяти та знайшов спосіб безвідходної переробки яблук. Про це йдеться в сюжеті сторінки новин справжніх українських фермерів Kurkul.cоm.
Кооператив фермера використовує весь фрукт — від кісточок до хвостиків, а головною інновацією став їстівний екостаканчик, який можна не лише використати, але й з’їсти. У далекому 2017 році Левченко заснував ферму «Витвірня», що спеціалізується на вирощуванні яблук. Згодом з’явився кооператив із власним виробництвом, яке працює за принципом «нуль відходів».
Завдяки грантовій програмі «Курс на Незалежність» команда змогла придбати спеціальне обладнання для просіювання кісточок — їх використовують у біодобавках, а інші частини яблук йдуть на виробництво нової продукції.
Фермери вже запатентували корисну модель — стаканчик, виготовлений із яблук. Він є екологічною альтернативою паперовому та пластиковому посуду. Після використання його можна з’їсти або, наприклад, зробити з нього кисіль.
Розробкою зацікавилися закордонні компанії, але команда поки що працює над удосконаленням технології виробництва.
Читайте також:
Виготовлений з 20 тисяч уламків артснарядів: у центрі міста презентували «Хрест Миру»
У Вінниці дезертиру ЗСУ винесли вирок за держзраду — 15 років ув'язнення
Стартував проєкт «Контракт 18-24» для добровольців. Умови та терміни
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
Вадим
Алипсах
Неля
Надя