«Єврейський вікенд» у Вінниці: афіша заходів на 9-10 березня

«Єврейський вікенд» у Вінниці: афіша заходів на 9-10 березня
  • Всеукраїнська жіноча єврейська організація «Проект Кешер в Україні» запрошує провести разом «Єврейський вікенд» у Вінниці.
  • Розповідаємо, що для гостей приготували організатори та як зареєструватися. Відзначимо, що кожен тут знайде, щось для себе.

Дводенний захід присвячений взаємовпливам української та єврейської культур. Тут проілюструють історичні та культурні зв’язки обох народів. Покажуть, що єврейська спільнота є невід’ємною частиною суспільства України та має однакові з ним цінності. Вінниця стала третім містом проведення «Єврейського вікенду» після Львова та Києва.  

«Єврейський вікенд», який у Вінниці пройде 9 та 10 лютого, наповнять тематичні події, які допоможуть зануритися у дослідження, як українська та єврейська культури історично впливали одна на одну, відчути ці перетини. 

Під час фахових лекцій гостям розкажуть про:  

Відео дня
  • мови, якими говорить народ: Ukrainian lands edition разом з Надією Уфімцевою, історикинею, дослідницею єврейської книжкової культури; 
  • єврейський складник у вінницькій міській пам’яті з Тетяною Кароєвою, докторкою історичних наук, професоркою, викладачкою Вінницького державного педуніверситету; 
  • жіночі архетипи у психоаналізі з Інною Яворською, психологинею, засновницею центру психології та психотерапії «Амадея»; 
  • українську, єврейську, польську кухню Вінниччини з Оксаною Роздорожнюк, головою «Подільською асоціації гідів та екскурсоводів». 

Ввечері першого дня «Єврейського вікенду» чекає театральна вистава академії акторської майстерності «Квадрат» за п’єсою американського драматурга Дона Нігро. Це комедія, головними персонажами якої є тварини: щирі, кумедні, зворушливі. Та кожна історія здається абсолютно людською, бо торкається наших власних мрій, сумнівів, пошуків та прагнень. 

Наступного дня — прогулянка Єрусалимкою. Також у неділю пройде дискусію про жіночий бізнес та жіноче лідерство «Жінки України. Помітні».

На майстер-класі підпишуть каліграфічну листівку в стилі почеркового єврейського письма зі Світланою Сотник, мисткинею, каліграфинею та розкажуть про те, якою українська література є зараз та якою вона буде завтра.

— Наш «Єврейський вікенд» — це просвітницька, атмосферна і щоразу особлива подія. Ми запрошуємо разом з нами досліджувати сучасну Вінницю через історичну призму. Література, музика, театр, кулінарні традиції, мова – саме з цього і складається наша спільна історія, яка попри усі випробування є дуже яскравою, — коментує директорка «Проекту Кешер в Україні» Влада Недак.

Участь у всіх подіях безкоштовна для гостей, але потрібна попередня реєстрація. Після реєстрації учасників особисто повідомлять про місце проведення «Єврейського вікенду» у Вінниці.

 

Читайте також:

Церковний календар на березень 2024 року: нові дати

Кого і коли вітати з днем ангела: календар іменин на березень 2024

Магнітні бурі у березні-2024: календар небезпечних дат та як вберегти здоров'я

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олег Гуляр

    Дата спеціально вибрана в Шевченківські Дні ?
  • Володимир Воловодюк

    У кожного свої цінності.
  • Валерій Світельський

    А пивком на шару там приносить.....
  • Natasha Dykan

    взагалі-то 9 березня - день народження Тараса Шевченка, то чому ви вирішили єврейський вікенд провести саме в цей день?

    vova orlov reply Natasha Dykan

    Тобто 9 ніяких заходів проводити не можна? Чи вас бентежить слово "єврейський"?

    Natasha Dykan reply vova orlov

    ну чому ж... мене не бентежить навіть походження нашого президента... то що там слово)))

    vova orlov reply Natasha Dykan

    Я зрозумів 😉

    Natasha Dykan reply vova orlov

    та ні, ви не зрозуміли... якщо в один день анонсовано кілька заходів, то більшість піде туди, куди було вкладено більше грошей, креативу і т.і.... окрім цього є ще кілька інших моментів

keyboard_arrow_up