Євген Клопотенко розповів, як по-особливому запекти картоплю: покроковий рецепт

Євген Клопотенко розповів, як по-особливому запекти картоплю: покроковий рецепт
  • Картопля у нашому раціоні зустрічається часто. І аби урізноманітнити щоденне меню, пропонуємо приготувати її за незвичним і водночас простим рецептом Євгена Клопотенка.

Зірковий кулінар Євген Клопотенко розповів на своїй сторінці в Instagram, як оригінально запекти картоплю. Шеф-кухар запевняє, що виходить страва неймовірно смачною. Гайда експериментувати на кухні!

— Що по печеній картопельці? Як на мене, це однозначна любов і взагалі комфорт. Тому хочу це приготувати з вами. Єдине, я пропоную трохи змінити ваш звичний принцип і зробити картоплю конфі. Це лише означає, що ми запечемо її у великій кількості вершкового масла, — анонсував свій рецепт Клопотенко.

Запечена картопля конфі: покроковий рецепт

Інгредієнти:

Відео дня
  • Картопля — 1 кілограм;
  • Вершкове масло м'яке — 20 грамів + 60 грамів;
  • Оливкова олія — ​​75 мілілітрів;
  • Сушений кріп — 1 столова ложка;
  • Часник — 3 зубчики.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистіть та наріжте на тонкі скибочки. При цьому важливо зробити шматочки картоплі приблизно однакової товщини — це вплине на те, як рівномірно вони приготуються.
  2. Викладіть картоплю у форму для запікання, щедро натерту вершковим маслом.
  3. Тоді додайте 20 грамів вершкового масла, полийте оливковою олією, посипте сушеним кропом та покладіть 3 зубчики часнику. Усе це добре перемішайте.
  4. На картоплю викладіть ще 50-60 грамів вершкового масла, накрийте фольгою та відправте у духовку.
  5. Запікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів. Наприкінці фольгу можна зняти, щоб картопля отримала золотисту скоринку.

Смачного!

 

Читайте також:

Цей день в історії, 20 червня. Яке сьогодні свято, прикмети та забобони

ТОП важливих новин на 20minut.ua від 13 по 20 червня, які ви могли пропустити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up