Євген Клопотенко розповів, як по-особливому запекти картоплю: покроковий рецепт

- Картопля у нашому раціоні зустрічається часто. І аби урізноманітнити щоденне меню, пропонуємо приготувати її за незвичним і водночас простим рецептом Євгена Клопотенка.
Зірковий кулінар Євген Клопотенко розповів на своїй сторінці в Instagram, як оригінально запекти картоплю. Шеф-кухар запевняє, що виходить страва неймовірно смачною. Гайда експериментувати на кухні!
— Що по печеній картопельці? Як на мене, це однозначна любов і взагалі комфорт. Тому хочу це приготувати з вами. Єдине, я пропоную трохи змінити ваш звичний принцип і зробити картоплю конфі. Це лише означає, що ми запечемо її у великій кількості вершкового масла, — анонсував свій рецепт Клопотенко.
Запечена картопля конфі: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- Картопля — 1 кілограм;
- Вершкове масло м'яке — 20 грамів + 60 грамів;
- Оливкова олія — 75 мілілітрів;
- Сушений кріп — 1 столова ложка;
- Часник — 3 зубчики.
Спосіб приготування:
- Картоплю почистіть та наріжте на тонкі скибочки. При цьому важливо зробити шматочки картоплі приблизно однакової товщини — це вплине на те, як рівномірно вони приготуються.
- Викладіть картоплю у форму для запікання, щедро натерту вершковим маслом.
- Тоді додайте 20 грамів вершкового масла, полийте оливковою олією, посипте сушеним кропом та покладіть 3 зубчики часнику. Усе це добре перемішайте.
- На картоплю викладіть ще 50-60 грамів вершкового масла, накрийте фольгою та відправте у духовку.
- Запікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів. Наприкінці фольгу можна зняти, щоб картопля отримала золотисту скоринку.
Смачного!
Читайте також:
Цей день в історії, 20 червня. Яке сьогодні свято, прикмети та забобони
ТОП важливих новин на 20minut.ua від 13 по 20 червня, які ви могли пропустити
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.